Bejelentette az államtitkár: 2025-ben újabb jelentős pedagógusbér-emelés jön

2024. augusztus 22. 10:37

Maruzsa szerint a kormány intézkedése meg fogja szüntetni a munkaerőhiányt, és lehetővé teszi, hogy a pedagógusok még inkább a szakmai feladataik ellátására koncentrálhassanak.

2024. augusztus 22. 10:37

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Újabb jelentős pedagógusbér-emelés következik 2025-ben – mondta a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára csütörtökön Budapesten.

Maruzsa Zoltán a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények igazgatóinak ünnepélyes köszöntésén kiemelte: a kormány intézkedése meg fogja szüntetni a munkaerőhiányt, és lehetővé teszi, hogy a pedagógusok még inkább a szakmai feladataik ellátására koncentrálhassanak.

Ha van munkaerő-utánpótlás, akkor lehet válogatni, és kell is, mert a legjobb kollégákra van szükség”

– hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: a felsőoktatási felvételi számok alapján látszik, hogy az utánpótlás kérdése meg fog oldódni a köznevelésben.

A pedagógusképzések a legnépszerűbb szakok közé tartoztak az idei felvételin – mutatott rá Maruzsa Zoltán, jelezve: nagyon sokan választották a rövid ciklusú képzéseket, ezek a hallgatók egy-másfél éven belül már meg fognak jelenni a pályán.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2024. augusztus 23. 11:34
Minden általánosítás igazságtalan.. Lehet jó pedagógus abból is, aki csak pl. másodsorban akar azzá válni. Az viszont végtelenül szomorú szerintem, hogy az államtitkár ezt próbálja sikerként beállítani. Azt, hogy a pótfelvételiken a legnépszerűbb a pedagógusképzés választása. Az is igaz egyébként, hogy sokan nem végzik végül el, amit elkezdtek, mások pedig miután szembesülnek a valósággal, pályájuk elején, akkor váltanak. Az elmúlt 14 év nem előre vitte a pedagógus pálya megbecsültségét, hanem tovább rombolta. Erőteljes a kontraszelekció és ez már a Kádár korszak óta így van sajnos Magyarországon. Még valami: mennyivel egyszerűbb lenne megfelelő eszközökkel vonzóvá tenni a pályát, de minden mást, sokszor eleve kudarcra ítélt ötleteket dobnak csak be. Ténylegesen nem jutunk egy lépésnyit sem előre..
Massimiliano Prospero dArco
2024. augusztus 22. 11:06
pontyfejű maruzsa
kir2vik
2024. augusztus 22. 10:45
Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Megértem bizonyos területek támogatását, de sajnos nem jut mindenhová, igaz?
Fegyenc8
2024. augusztus 22. 10:41
Remélem a két vörös szakszervezet tiltakozni fog az újabb béremelések ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!