Bayer Zsoltot kisinasnak se venné fel a román szélsőjobb

2024. augusztus 15. 15:18

Közönsége szörnyülködött, szórakozott rajta.

2024. augusztus 15. 15:18
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

Fotó: képernyőfotó

„Két napja írtam egy bejegyzést a szinkronicitás elviselhetetlenségéről. Arról például, milyen érzés az olimpiai záróműsorra készülni, vagy gyerekeiddel kirándulásra indulni, miközben a Gázában tomboló háború képei jönnek a hírfolyamon.

Egy ideje foglalkoztat a párhuzamos (off- és online) világok együttlétezése. Akkor például, amikor Bayer Zsolt fellépett az idei Tusványoson, kifejezetten kétségbeejtőnek éreztem ezt a jelenséget.

Ezt is ajánljuk a témában

Bayer egy – Fodor Gáborral közös – beszélgetésen a szokásos szólamait ismételgette az identitáspolitikákról. Többek között egy hamis hír egy nemlétező esemény kapcsán (magukat kutyának képzelő emberek tüntettek a jogaikért – nem volt ilyen) a transzneműek ellen uszított.

Közönsége szörnyülködött, szórakozott rajta – ki-ki ízlése, vérmérséklete szerint, de alapvetően elvitte ezzel a ripacskodással a showt Bayer.

Bekerült a hírekbe, nevettek a viccein, előadta és jól érezte magát. Lelke rajta.

Igen ám, de ezt a performanszot Románia kellős közepén adta elő. És épp abban az időben, amikor ő a »magukat mindenfélének« képzelőkön viccelődött és nevettette magyar, illetve erdélyi magyar közönségét Tusnádfürdőn, ment egy országos méretű lincselés Romániában. Amiről természetesen halvány fogalma sem volt, mert miért is lenne halvány fogalma, hogy melyik ország milyen társadalmában feltűnősködik ezredrangú, lejárt szavatosságú offenzív humorával?

Andrei Naet a kiváló kutatót, egyetemi tanárt a Bukaresti Egyetem oktatóját női ruhában fotózták le munkahelyén.

A legalpáribb támadássorozat indult ellene, minden szinten, mindenféle hangnemben.

Bayer Zsoltot kisinasnak se venné fel a román szélsőjobb egy olyan gyűlöletkampányba, amit itt tudnak gerjeszteni. Melegek, transzneműek, vagy például magyarok ellen – errefelé ugyanúgy célpontoknak számítunk, ugyanazon a a gyékényen nyomorgunk, várva, hogy mikor lesz a beáldozásunkból politikai attrakció.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2024. augusztus 22. 09:06
Na ha az ember nyomorult sikertelen, értéktelen, akkor ilyen. Jól gondoljátok át mit írt, mert ez zagyvaságból is a marhaságok közé tartozik.
rocktoberi-2
2024. augusztus 21. 15:22
Parázna Bohócka megint hozta a formáját. Primitíven hazudozik szokása szerint.
patmore
2024. augusztus 17. 15:31
Parázna Boszorkát azonnal kisinasnak vették fel a Román Sátánista Kannibálok szabadkőműves páholyába, érdemei elismeréseként átugorhatta az első 9 fokozatot (1. állott denevértakony, 2. fogatlan rühatka, 3. görényizzadmány, 4. kankós polipcsikló, 5. tavalyi vízihulla, 6. hajléktalan méhlepény, 7. román, 8. román koldus, 9. román tolvaj) mert ezeket már rég teljesítette.
Welszibard
2024. augusztus 16. 21:42
Nem elég, hogy hazudott, hisz valótlan információval vádolta meg (most már= rágalmazta!) Bayer Zsoltot. Egy "újságíró" esetében ez egyenló a teljes hitelvesztéssel. Ezt még megkapja egy Jó darabig Parászka, amíg bocsánatot nem kér a szakmai tudatlansága miatt. Az USA National Endowment for Democracy és a Soros-féle Open Society Foundations is meggondolhatná kiket alkalmaz a Telex romániai fiókvállalatánál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!