Átadták az ország legnagyobb oktatási beruházását

2024. augusztus 31. 17:30

A Dunakeszi Diáknegyed a legmodernebb technológiákhoz szükséges tudást adja meg a diákoknak.

2024. augusztus 31. 17:30

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Dunakeszi Diáknegyed átadásán. A rendezvényen Tuzson Bence igazságügyi miniszter közölte, hogy az ország legnagyobb oktatási beruházása elkészült, nincs más hátra, mint élettel megtölteni azt.

Szijjártó Péter azt mondta: a Dunakeszin és annak környékén élő fiatalok számára mostantól megadatik a lehetőség, hogy a legmodernebb technológiákhoz szükséges tudást helyben szerezzék meg. 

„Szélsebesen változik minden, a világ, Magyarország és benne Dunakeszi is (...), egy fontos kérdés van, hogy ki lesz ezeknek a változásoknak a nyertese, ki profitál mindebből” 

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint azok lesznek a nyertesek, akik felkészülnek a változásokra.

A tárcavezető hangsúlyozta: a felkészültség azt jelenti, hogy rendelkezésre állnak képzett szakemberek, akik értik, és nemcsak követni, hanem alakítani is tudják a változásokat. Szijjártó Péter kiemelte, hogy Dunakeszi lakosaként büszke arra, hogy a város az elmúlt időszakban a magyar oktatás fejlődésének és modernizálásának szinonimájává vált. Emlékeztetett, hogy 7-8 éve hasonló körben adták át az akkori egyik legnagyobb iskolaberuházást, és most Magyarország történetének valaha volt legnagyobb iskolaépítésének eredményét mutathatják be. Gimnázium, technikum, szakképző iskola, közösségi terek, sportcsarnok, uszoda és „egy csomó rekord, ami itt most létrejött” – tette hozzá.

Közölte azt is, hogy a magyarországi kistérségek fejlettségi színvonalának rangsorában Dunakeszi az első helyen áll, és Magyarország történetének legnagyobb iskolaépítése a garancia arra, hogy Dunakeszi és térsége az ország legfejlettebb és legjobb fejlődési lehetőségekkel rendelkező kistérsége marad és lesz a jövőben is.

(MTI)
  

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pugacsov-0
2024. szeptember 01. 12:20 Szerkesztve
Sexykittyt is ide kell beíratni, lesz kinek mutatni a puncusát !
rugbista
2024. augusztus 31. 22:37
A képen nem egy rajz látható?
manitowoc
2024. augusztus 31. 21:17
A Dunakeszi Diáknegyed két iskolája közül a IV. Béla Gimnázium 2022-ben a "Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Tagintézménye"-ként alakult (2 osztállyal) 2023-ban levált a Radnótiról, akkor lett IV. Béla Gimnázium 2024-ben már ebben az új épületegyüttesben kapott helyet. Érdekes lesz megfigyelni, hogy önálló iskolaként felzárkózik-e majd a Dunakeszi Radnóti mellé, ami 2024-ben a 31. volt a gimnáziumok 100-as listáján.
FeketeFehér
2024. augusztus 31. 21:11
A nagy kérdés, hogy kik fognak ott tanítani, mit fognak tanítani, kiket fognak tanítani, és milyen színvonalon teszik. Egy épület még nem iskola.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!