Aki elfáradt, az csendben menjen haza! Ne rombolja a még mindig küzdők hitét

2024. augusztus 04. 10:59

Értük harcolunk. A túlélőkért.

2024. augusztus 04. 10:59
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

Nyitókép: Instagram, Gyurcsány Ferenc hivatalos oldala

„1. Amíg nem nem tudod, hogy a küzdelem lényeget tekintve ki vagy, addig ne menj küzdelembe! Amikor tisztáznod kell saját hited tisztaságát, erődet, kitartásodat, akkor azt ne a lelkesültség pillanatában, hanem a reménytelenség óráiban tedd meg! Ha akkor is erősnek, magabiztosnak érzed magad, akkor talán nekivághatsz.

2. Ha még nem vagy elég erős, akkor ne menj küzdelembe! Mert nem az a baj, hogy becsapod önmagad, hanem az, hogy becsapsz másokat, a harcba indulókat. Azokat, akik számoltak veled, akik azt hittek, hogy veled erősebbek lesznek, de végül nem, sőt, ellenkezőleg, gyengítetted őket saját gyengeségeddel.

3. Aki elfáradt, az csendben menjen haza! Ne rombolja a még mindig küzdők hitét, ne mondja, hogy értelmetlen a küzdelem, hogy felesleges, hogy nem lehet győzni, hogy megvilágosodott, hogy megváltozott a véleménye. A fáradtak hűségét az alázatos csend bizonyítja.

4. Aki átáll, az áruló. Elsősorban régi önmaga elárulója. Aki egyszer is elárulta önmagát, az nem tudhatja, hogy hite mikor volt őszinte. Korábban, mikor hitt küzdelme helyességében, vagy most, amikor megtagadta azt. Nincs egyszeri áruló. Aki áruló, az mindig áruló marad, mert ha elárulta a tegnapot, akkor bármikor elárulhatja a mát és majd elárulhatja a holnapot is.

5. Aki küzdelembe megy, annak először önmagát kell legyőznie,  mert az ember természetes módon kétségek és dilemmák fogságában él, de a háborúban már nem lehet kétséged. Ez a háború legnagyobb áldozata. Aki erre nem képes, az ne menjen háborúba. Az üljön ki a fűbe, nézzen fel az égre vagy lehajtott fejjel nézzen önmagába és próbáljon meg rendet tenni az örök rendetlenségben, de egy dolgot ne tegyen: ne mutassa magát harcosnak, mert nem harcos ő, hanem túlélő.

6. Értük harcolunk. A túlélőkért.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
melybuvar
2024. augusztus 05. 23:12
Egy bomlott agyú "ember" önmarcangoló monológja patetikus..
nurszultan
2024. augusztus 05. 19:21
te, nagyon silány hülye. te, még dogmatikusnak is hülye vagy! baromarcú, te tényleg nem látod, hogy a moralizálás (is) nagyon magas léc neked.
Palatin
2024. augusztus 05. 18:22
Az egyedüllét óráiban, miután kialudta a kómát, Gyurcsány így roskadozik bünei súlya alatt. A lázadozó bunkósággal kevert önvád lassacskán elveszi immáron a maradék eszét is. "Pofátlanul csak hazudtunk reggel, délben, este, Vajon a ti szemetekben ez oly szépen fest-e? Gyurcsány vagyok nem tagadom, a magyarok veszte, Ki oly sok ember boldogságát komiszul elcseszte. Adjál mégis egy újabb esélyt a kókler Ferónak, Még akkor is, ha unokáid ezért jól megrónak. Nálam csak a mutyi számít, nincs helye melónak, Megtehetem, bőröm vastag, mint egy csatalónak. Bár jól tudom, kívánjátok, hogy hamar kimúljak, Adja Isten, hogy még egyszer rátok szabaduljak. Megoldom a problémátok, mint még soha senki, Úgy éltek majd mint egy csöves, éhenkórász jenki."
Palatin
2024. augusztus 05. 18:21
Gyurcsány ma már csak egy rossz emlékeket felidézö mementó. Mint ilyennek, természetesen megvan a maga jelentösége. Kellenek olyan relikviumok, amelyek figyelmeztetnek bennünket arra, hogy ha nem vigyázunk, csúnya dolgok történhetnek. Gyurcsánynak, mint mementónak a specialitása csupán az, hogy -, Péterfy László 1998-ban készült, a Petöfihid budai hidföjénél álló alkotásával szemben -, ö egy élö személy, tehát még gazdagíthatja bünlajstromát. Gyurcsány minden nap, vagy talán minden órában egy picit megvetettebb lesz. Ha már kőbe lenne vésve, legalább ezt az elsilányosodási folyamatot meg tudná spórolni magának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!