A kutyapárti vezető ezt csúnyán benézte, feleslegesen vádolta be a még fideszes kerületvezetést

2024. augusztus 15. 08:11

Az önkormányzat és az érintett lakók is tiltakoztak a vádak kapcsán.

2024. augusztus 15. 08:11
DÖME Zsuzsanna; KOVÁCS Gergely
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Ismét beleállt a hegyvidéki önkormányzatba a polgármesteri széket októberben a fideszes Pokorni Zoltántól átvevő Kovács Gergely, mondván, bár a kerületvezető korábban azt ígérte, a ciklus hátralévő részében nem adnak már el önkormányzati ingatlant, egy, a Szamos és Városmajor utcák sarkán álló házban levő lakást mégis meghirdettek. Ráadásul – így a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke – áron alul. Erről egy Facebook-posztban számolt be az ellenzéki politikus, aki nem mellesleg

nemrég belengette, tízszeresére emelné a helyiek parkolási díját. Igaz, ez nem volt benne a programjában, de szerinte jót tenne a környéknek.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Önkormányzat: nem úgy van az...

Az önkormányzat közleményben reagált az ingatlaneladás kapcsán.

Tisztázták: a Városmajor utca 45. szám alatt található társasházban az önkormányzat tulajdonában egyetlen lakás van, ám jelenleg csak ezen keresztül lehet megközelíteni a közös tulajdonban lévő padlást.

A társasház valamennyi tulajdonosa azt kérte a hivataltól, a lakás értékesítésére a lehető leghamarabb kerüljön sor

– tekintettel arra, hogy a társasház tetőszerkezete kritikus állapotban van, a tető felújítása nem tűr halasztást, mielőbbi lépés szükséges annak érdekében, hogy a jelenleg fennálló tarthatatlan helyzet megszűnjön.

„A tetőtér értékesítésének és ezáltal a rossz műszaki állapotú tetőszerkezet helyreállításának viszont feltétele az önkormányzati tulajdonú lakás értékesítése. Az önkormányzat tehát ennek a kérésnek eleget téve, az életveszélyes állapot mielőbbi megszüntetése érdekében hirdette meg nyilvános liciten” – tette egyértelművé a még Pokorni által igazgatott önkormányzat.

Kiborultak a lakók Kovács Gergely miatt

Úgy tudjuk, a lakók is megkeresték a Kovács Gergely posztjáról beszámoló portálokat, közölve, a cikkek valótlanságokat állítanak, a társasház helyzetét pedig megnehezítik. A lapunk által is megismert levél szerint a lakók most lényegében rettegnek, hogy ezzel a húzással meghiúsulni látszik, a „lakhatásunk és tulajdonaink jövőjét szolgáló tulajdonunk felújítása, amelynek megvalósításába már annyi energiát és pénzt fektettünk”.

Kifejtették, megerősítve az önkormányzati közlést:

a ház állapota katasztrofális, a tető, s azóta a több közös tulajdonban lévő közüzem (villany-, víz- és csatornahálózat) rettenetes állapota is teljes felújítást és cserét igényelne, amelyre a háznak nincs anyagi forrása.

„Évek óta erőnkön felül toldozunk-foldozunk, ami már sajnos nem jelent megoldást, de másra nincs lehetőségünk önerőből.  Ráadásul a káreseményekre a biztosító sem térít az állapot miatt, így az időjárás veszélyeinek is ki vagyunk téve. Kis ház vagyunk, kevés lakással, 1-2 millió Ft javítási költséget is alig tudunk kifizetni, ami a ház állapota miatt nálunk évente 2-3 alkalommal garantáltan jelentkezik. A háznak forrás híján nincs más lehetősége, mint a tetőtér értékesítéséért cserébe a tető és a ház felújítását kérni, erre 20 éve keresünk már megbízható befektető-építőipari-kivitelező vállalkozást.”

Tehát az egyébként épp lakhatatlan önkormányzati lakás eladása egyrészt nem új keletű ötlet, már korábban is próbálkozott vele az önkormányzat, ráadásul épp az épületben élő lakók kérésére. Ez azonban

nem akadályozta meg a jelek szerint tájékozatlan leendő polgármestert, hogy politikai hisztériát keltsen az ügy kapcsán, azt sugallva, hogy a leköszönő fideszes kerületvezető ígérete ellenére dobra ver egy kerületi tulajdonban lévő ingatlant.

A balliberális portálok – címadásban mindenképp – nagyjából így is tálalták a történteket, noha erről – mint kiderült – ebben az esetben bizonyosan nincsen szó. Sőt.

Pokorni Zoltán egyébként nemrég lapunknak adott interjújában fejtette ki egyebek mellett a kerület ingatlankezeléssel kapcsolatos gyakorlatát.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. augusztus 15. 17:16
Mostmár tényleg: miféle magyar az, aki szerint a "bevádol" az egy magyar szó? MEGvádol a helyes alak. És továbbmenve, képtelenek vagytok felmérni, hogy pontosan mire is megy ki ez a BEgetés? Tényleg csak a hozzám hasonlóan művelt és lényeglátóknak egyértelmű, hogy ha az ANYANYELVEDET is hagyod valakik által elpusztítani, akkor magad is elpusztulsz?
Phm045
2024. augusztus 15. 13:38
Na mostmáááááááááá kolbászbúl lesz a kerítés is, merhogy a kutyák megmutassák............ Jól szavaztatok idióták!
orokkuruc-2
2024. augusztus 15. 11:07
orokkuruc-2 2024. augusztus 15. 09:51 • Szerkesztve Mi van minuszolók, nem tudtok magyarul?
auditorium
2024. augusztus 15. 10:22
Igy lehet elferditeni egy hirt és befeketiteni az előző polgármestert. Az utóbbi 1O évben boldog-boldogtalan a helyvidéken vett villát (sok külföldi befektető és magyar ügyeskedő), házat, lakást, mert hire ment a kitűnő kerületi vezetésnek, biztonságnak, egyszóval "wellfare"-nek. Az ottani lakosság elégedett volt vele, majd érkeztek a "parvenu"-k és megszavazták a kétfarkúakat fideszgyűlölettől fűtötten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!