A háború alatt zavartalanul lopunk

2024. augusztus 27. 09:11

Bár egy hét még hátra van a nyárból, de az elmúlás érzése menthetetlenül belénk költözött.

2024. augusztus 27. 09:11
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

„Bár egy hét még hátra van a nyárból, de az elmúlás érzése menthetetlenül belénk költözött. Akinek volt lehetősége rá, túljutott a nyaraláson, a többségnek persze az idén sem sikerült pénzt kerítenie arra, hogy elhagyja otthonát.  

És bármennyire igaza van Orbán Viktornak; mindenkinek járna egy hét a tengerből, sokan vannak, akik még a szomszéd faluba sem jutnak el. Nem beszélve a háborús veszélyről …

Ha nem vették volna észre, akkor ez utóbbi mondat gúny volt, utalás a magyar kormány retorikájára. Mert ugye a mi vezetésünk „mostanság” arra hivatkozik, hogy a szomszédban dúló háború miatt akadnak a magyar kormánynak és a magyar családoknak gondjai. Mostanság, írom idézőjelbe téve, mert hát ebben az országban nyolc éve rendeleti kormányzás van, a kabinet, Orbán Viktor azt tesz, amit akar, nincsenek előtte korlátok, most éppen az orosz agresszív háború miatt. De ugye okot adott erre a migránsok vándorlása, a Covid, mikor mi akadt. Jelenleg – két és fél éve – a háború. Igaz, a háború nem akadályozta meg a miniszterelnököt abban, hogy néhány hét erejéig felkeresse a tengert, a szokásos adriai útvonalon, hogy aztán valamelyik helyi lakos lefényképezze őt, egy bulvár fotó erejéig. Mert az már véletlenül sem fordul elő, hogy az Orbánnak is kijáró a tengeri szabadságról értesítsék a közvéleményt, nem, mert – mint Havas Bertalantól általában tudhatjuk – a miniszterelnök magánprogramja nem tartozik a nyilvánosságra. Ha háború van, ha béke, akkor sem.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. augusztus 28. 13:32
✔ ; ;
Szuperszig
2024. augusztus 28. 08:07
A büdös kurva anyádat te retek! A hálószobájukba nem akarsz bemenni, hogy tudósíts? Ezek teljesen meghülyültek????
tapir32
2024. augusztus 28. 04:05
Aljas háború párti! A mások halálán nyerészkedőket támogatja! Szemét, erkölcstelen alak!
eljolesz
2024. augusztus 27. 20:52
Igen, Péter, tudjuk. Nektek mindegy, hogy béke van, vagy háború, ti loptok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!