A Fanta-botrány után indul a következő vizsgálat: megtéveszthette a fogyasztókat a Coca-Cola

2024. augusztus 12. 13:37

Vizsgálódik a Gazdasági Versenyhivatal több, üdítőitalokat gyártó cégnél. A vállalkozások a gyanú szerint megtévesztették a fogyasztókat a PET-palackok címkéivel.

2024. augusztus 12. 13:37
Coca-Cola

Nyitókép: SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Több vállalkozással szemben is eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert az ásványvizes és üdítőitalos palackok címkéin feltüntetett és egyéb kereskedelmi kommunikációjukban alkalmazott, a termék környezeti hatásaira vonatkozó állításaikkal valószínűsíthetően megtévesztették a fogyasztókat – írja a Világgazdaság.

Ezt is ajánljuk a témában

A versenyfelügyeleti eljárások megindítása nem jelenti, hogy az érintett vállalkozások a jogsértéseket elkövették, az eljárások a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértések bizonyítására irányulnak

– emelte ki a versenyhivatal.

A Gazdasági Versenyhivatal gyanúja szerint a Fonte Natura ásványvizek címkéin és kereskedelmi kommunikációjában megfogalmazott állításaival – a „100 százalék újrahasznosított PET-palackban”, „100 százalék rePET”, „100 százalék rePET palackból palack” szlogennel – megtévesztette a fogyasztókat.

A GVH vizsgálja a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. és a The Coca Cola Company vállalkozást is, mert gyanúja szerint a Naturaqua alatt forgalmazott ásványvizek és üdítőitalok címkéin és kereskedelmi kommunikációjuk során a „Hasznosíts újra, 100 százalékban újrahasznosítható PET palack vagyok”, „100 százalékban újrahasznosítható”, illetve a kereskedelmi kommunikáció képi megjelenítésével valószínűsíthetően megtévesztették a fogyasztókat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. augusztus 12. 20:56
Csak a fogyasztókat sikerült megtéveszteni, a kémikusok és műanyag ipari szakemberek egy percig se hitték el.
atti64
2024. augusztus 12. 20:11
ÉDESVIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Osztap_Bender
2024. augusztus 12. 17:04
Milyen érdekes! A máv-nak vasbetont készítő, szállító, "lölő elvtárs" valamelyik cégje ellen nem indult GVH vizsgálat? Ott a vasbetonból az összes vasat kispórolták (lopták, felejtették, ki tudja), Ezekhez képest a magyar fantából a fele narancsot kilopó haramiák még úriemberek. Ez az újra felhasználási piszkoskodás meg már a szarrágás rogáni és lázári csimborasszója. Majd elfejtettem ide írni, annak idején meg tiborcz elvtárs a köztéri lámpákból lopta ki a várt világosságot! Vizsgálat meg sehol?
mc-foker
2024. augusztus 12. 15:38
"Fanta-botrány" bazdmeg :D:D:D Lázár miért nem foglalkozik azzal ami a munkája? A MÁV folyamatos botrányaival? A munkája teljesítményéért már rég le kellett volna mondania.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!