Veszélyben van-e Orbán Viktor?

2024. július 18. 05:54

Nem kell összeesküvés elméleteket bújni ahhoz, hogy Orbán Viktor neve is képbe kerüljön, ha a Robert Fico és Donald Trump elleni gyilkossági kísérleteket egy rémisztő sorozat részének tekintjük.

2024. július 18. 05:54
Spain v England: Final - UEFA EURO 2024
Pataky István
Pataky István
Maszol

Nyitókép: Harry Langer/DeFodi Images/DeFodi via Getty Images

„Csoda kellett ahhoz, hogy Donald Trump életben maradjon. Belegondolni is szörnyű, mit történt volna az Egyesült Államokban, ha célba ér a gyilkos golyó és életét veszti a volt elnök. Egyre többen emlegetik ugyanis, hogy az amerikai politikai megosztottság polgárháborús hangulatot idéz.

A mostani merénylettel likvidálni akarták a sokmilliós támogató táborral rendelkező politikai főszereplők egyikét. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Trump lelövése után az amúgy is dühös republikánus hívek radikálisabb része csendes gyászba menekült volna. A Trumppal szemben álló oldal egy tekintélyes hányada őszintén örülne a visszatérésre készülő exelnök halálának. Hogy miért? Mert a demokrata párti üzenetek, a fősodrú média szalagcímei évek óta azt állítják, hogy Trump diktatúrát hozna Amerikára. Mintha nem az Egyesült Államokban éltek volna a kétségkívül rendszeren kívülinek számító politikus elnöksége alatt.

Két hónappal ezelőtt megpróbálták megölni Robert Fico szlovák miniszterelnököt. Azt a politikust, akit pontosan ugyanazokkal a vádakkal illetett éveken keresztül a liberális politikai tábor és a sajtó, mint Trumpot. Mint azt a Fico elleni merényletet követően írtam, a szlovákiai dráma tálalása vérlázító volt. A romániai hírtelevíziók, az egykor médiaikonnak tartott, mára propagandacsatornává züllött BBC-t, az amerikai demokraták párttévéje, a CNN-t, a fősodrú európai portálokon nem azt boncolgatták az elemzők, a szakértők, hogy mi állhat a merénylet hátterében, ki lehet ez a rejtélyes költő, aki fegyverrel érkezik egy kampányrendezvényre, hogy kik lehetnek a felbujtók, hibás-e a szlovák ellenzék is a mély szlovák politikai törésvonal létrejöttéért, a polgárháborús hangulatú megosztottságért, hanem az épp életéért harcoló kormányfő »Európa-ellenes«, »oroszbarát«, korrupt, a »független« médiát elnyomó, a jogállamiságot állítólag eltipró politikájáról beszéltek.

A Trump elleni gyilkossági kísérlet után már visszafogottabb volt a gyűlöletgyár. Mintha a Trump-ellenességből hitkérdést kreálók is megijedtek volna egy kicsit a történésektől. Ráadásul nem tudtak mit kezdeni a republikánus politikus elképesztő lélekjelenlétével, a lövések utáni ökölbe szorított kézzel.” 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
somatic335 - Legyetek bátorak
2024. július 19. 15:32
Maszol vagy nem maszol?
Mandiner444hu
2024. július 18. 16:35
Liberálisdemokrata baloldal Orbán urat is megpróbálja megölni.
..--..
2024. július 18. 14:17
-zsoltkom- " Veszélyben van-e Orbán Viktor?" Persze... annyira elborult az elméje, hogy ön- és közveszélyes. És rizikónak ott van a hájas valaga, nagy a stroke előfordulásának az esélye. És, mint a partra vetett bálna, de csak alvás közben fuldokolhat is akár, úgy nyomja a saját testtömege a tüdejét. Stb...stb.
Kétes
2024. július 18. 11:27
A helyzet az, hogy a TEK figyel. Ha visszaemlékszünk az EU választások idejére, Orbán vidéki útjait nem (vagy csak alig néhány órával az esemény előtt) jelentették be. Maga az esemény is gyakran zárt térben zajlott vagy könnyen védhető nyitott területen, amelyet több irányból is meg lehet közelíteni. Érdekes arra is visszagondolnunk, hogy az Orbán ellenes magyar média viszont szinte követelte, hogy előre hozzák nyilvánosságra a kampányhelyszíneket és kifogásolták, hogy szinte csak előre meghívott érdeklődőket engednek be. De érdemes arra is visszagondolnunk, hogy az elmúlt években hány jachtos paparazzis (haha) véletlen fotót láttunk, vagy hogy elkapták Rogánt a BL döntő előtt Londonban vagy Szíjjártót is kiKÉMlelték itt ott, vagy Novák Katalint is megtalálták (tuti véletlenül) Németországban az EB meccs előtt. Erről szól a vicc a vén banyáról, aki azt mondja: királyfi te még hiszel a mesékben? Tusványos meleg lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!