Veszélyben lehet a magyar fiatalok egyik kedvenc fesztiválja

2024. július 10. 21:28

Lehet, hogy az idei volt az utolsó Balaton Sound Zamárdiban.

2024. július 10. 21:28

Az idén már tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Balaton Sound fesztivált Zamárdiban. A szervezők arról számoltak be, hogy szombatra a látogatók száma elérte a 100 ezret, 

ami a korábbi évek eredményeihez képest szerényebbnek tűnő szám. 

A négynapos Balaton Sound utolsó napján pedig már azt is rebesgették, hogy lehetséges ez volt az utolsó ilyen buli Zamárdiban.

Lejárt a szerződésük a szervezőknek

A Sonline arról írt, hogy  Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke megkeresésre korábban azt nyilatkozta, hogy fesztivál jövőjével kapcsolatos pletyka hozzájuk is eljutott, de ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma.

A lap megkeresésére  Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere azt mondta, „lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt”.

De a település első embere hozzátette, 

minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia. 

Csákovics megjegyezte azt is, hogy az önkormányzattal kötött szerződést úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján. A Sziget Zrt. pedig azt kérte az önkormányzattól, hogy később rendezhessék meg a fesztivált, amiért a rögzített 150 millió forint felett további 20 millió forintot fizettek a városnak.

Az Untold követheti a Soundot?

A Sonline arra is kitért, hogy a Balaton Sound jövőjének kérdése internetes fórumokon is felreppent, ott egyesek azt is tudni vélik, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba. Ezt a regnáló polgármester ugyanakkor nem erősítette meg, azt nyilatkozta: ilyen megkeresést nem kapott az önkormányzat. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antoine
2024. július 11. 08:02
Nem gond, mehetnek a fiatalok Békemenetre, az is óriási buli.
szintetikus
2024. július 11. 07:29
Lölő megveszi állami kamatmentes hitelből és elviszi Felcsútra. Oda mehetnek majd a férges szavazók is. XDD
2024. július 11. 06:36 Szerkesztve
Spiritmonger, lehet, hogy a Giorgio Roma haverjaid ennyit - szavaiddal élve - szednek ki a fesztiválból, de meggyőződésem, hogy az ott élők, nyaralót tulajdonlók többsége ebből semmit nem szed ki, max. a valós vagy vélt kárt, veszélyt láthatja az egészből. Jellemző, hogy mindig a jövedelmükhöz, vagyonukhoz viszonyítottan legkisebb mértékű közterhet fizetők (vagy simán bűnözők - drog, kurva dílerek) nyernek ilyenkor a legtöbbet, főleg adózatlanul. Annyira jellemző, hogy mindig más faszával veritek a csalánt, ezt a társadalmi rendszert, gondolkodást nyugodtan lehet nevezni az élősködés kultúrájának.
rockercicc
2024. július 10. 23:43
Nagy veszteség :) Legalább kevesebb kábszer szennyezi a Balatont!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!