Ungváry Rudolf: „Sztálin egy őszinte, tiszta, becsületes ember volt” (VIDEÓ)

2024. július 31. 16:00

Az idős író szerint az Orbán-rendszer a sztálininál is aljasabb.

2024. július 31. 16:00

Nyitókép: Ungváry Rudolf szerint Gyurcsány Ferenc visszatérhet a hatalomba. Fotó: Youtube/képernyőfotó.

Ungváry Rudolf író volt a Klubrádióban hallható Reggeli Személy vendége, ahogy Dési János műsorvezető felkonferálta, a „Klubrádió régi barátja.” Az Orbán-kormány és a Fidesz támogatásával messze nem vádolható 87 éves író most sem hazudtolta meg magát. A jelenlegi politikai hatalomról például a következőt mondta:

„egy olyan elképesztő önkény terebélyesedik el a politikai rendszerben, amely nem csak tökéletesített változata miatt érdemel különleges figyelmet, hanem minden eddig hitványságot felül tudott múlni” 

– fogalmazott Ungváry, aki szerint az orbáni politika lényege, hogy mindenhová a saját embereit teszi. 

A műsorvezető felvetésére, hogy már Sztálin idején is így ment, Ungváry a következőt válaszolta: „Sztálin egy őszinte, tiszta, becsületes ember volt.

Egy közönséges, állatias gyilkos. Aki kíméleten erőszakkal szerezte meg a hatalmat és támogatta a saját hatalmának a megszilárdítását. Ezek az emberek azért hitványabbak Sztálinnál is, mert aljasok” 

– folytatta Ungváry. Az író szerint benne van a pakliban, hogy leszavazzák az Orbán-rendszert. Két lehetséges változatot is felvázolt, ki kerülhet hatalomra. Az „Orbán-közeli reformer” Magyar Péter, vagy Gyurcsány Ferenc, aki Ungváry szerint „egy potens politikus, aki tulajdonképpen nem piszkolta be magát.” Ungváry a beszélgetés során fasisztoid rendszernek festette le a mostani politikai felállást, majd értetlenségét fejezte ki, hogy az ellenzék részéről „képesek miniszerelnök úrnak szólítani egy gazembert”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Idézőjel

Ismét nagyot ment az Orbán-ellenes Ungváry Rudolf író, ezúttal a HVG-nek nevezte fasisztoidnak a kormányt. Kacsoh Dániel írása.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

 

 

Összesen 290 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. augusztus 07. 18:52
Rudibá, baszd meg, nem kéne már elmenekülni innen valahova a faszba?
Krupp Skya
2024. augusztus 01. 12:26
Kádár Jani bácsi is pont így nézett ki, a halála előtt egy héttel, ahogy Túró Rudibácsi most .
Valodi
2024. augusztus 01. 09:59
akkor ki 18:32 Az uralkodó család tagjainak a DNS-ében van a "fenntartható alkalmazkodás": "2010 óta az egész ország látja a jövőjét - elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot, de legalább is a saját világunkat”. (Orbán Viktor) "Egy egész nemzetre, milliókra fogunk hatni, nemcsak Magyarországon, hanem Európában. Nem Felházként, hanem Jézus követőiként”. (…) A szervezet szerint Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek. Nagyobb, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet Magyarország, nagyobb, mint a reformáció. A folyamatok pedig Európára is hatással lesznek." (Orbán Gáspár) Nagypapa meg kuncog a hatvanpuszthay könyvtárterem sarkában: "Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye. Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is.”
Ehetős Odó
2024. augusztus 01. 06:43
Szenilis hülye. Annyira szánalmas, hogy még röhögni se lehet rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!