Tehetségtelen Emberek Pártja

2024. július 25. 07:13

Nem csoda, hogy a baloldal messiása borzasztóan repetitív.

2024. július 25. 07:13
null
Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Pesti Srácok

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

„Magyar Péter jellemrajzáról már sokat megtudhattunk. Nárcisztikus, aminek legnyilvánvalóbb megjelenési formája nem is önmaga bennfentességének hangoztatása, sokkal inkább szembetűnő, hogy miképp próbálja kompenzálni akár egy beszélgetésen belül saját fontosságának állandó hangoztatását.

 Az a kommunikációs hullámvasút, amelyen akár két mondaton belül eljutunk oda, hogy Magyar saját megfogalmazása szerint »egy utolsó senki« volt, majd a következő gondolatmenetben már a kormányban vannak barátai és olyan helyeken vacsorázott, hogy azt el se tudnánk képzelni, annak a nárcisztikus jellemnek a megnyilvánulásai, amely a folyamatos megfelelési kényszer és a rivaldafény utáni sóvárgás felörlő elegyéből adódik. Ilyen mentális állapotban az agresszió, mint az útkeresés sikertelenségére adott válasz gyakorlatilag természetes reakció. Ha úgy tetszik, ösztönös.

Nem csoda, hogy a baloldal messiása borzasztóan repetitív.

A megfelelési és ragyogási kényszer közti állandó őrlődés mellett hasznos, ha begyakorolt fordulatokkal reagál, amelyek számos médiaszereplése alatt azonban hamar elkopnak. Ebből adódik, hogy alkalmasint furcsán, a beszélgetés ritmusától, tartalmától eltérő válaszokat ad. Magyar nem terel, mert erre szellemileg képtelen: egyszerűen rossz sémákat társít bizonyos helyzetekhez. 

Ennek nyilvánvaló példája, mikor a jereváni rádió történetével reagált Radnai Márk ujj eltörős történetére a Telexnek, de az is, mikor Pákán a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozva arról beszélt, volt barátnőjének anyja nem is ült börtönben.

A tehetségtelenség érzete azonban nem csak rá igaz a Tisza környékén:

Radnai Márkról például a nem túl kormánypárti ÉS újságírója mondta azt, hogy jó lenne, ha megtanulna rendezni, mielőtt színdarabokat jegyez. Nem túl elrugaszkodott kérés, de ugyebár az önmaguk hatása alatt álló önérdemes művész számára ez maga a skandallum. 

Nem is csoda, hogy ujjakat akart törni a kritika hallatán. Zárójeles megjegyzés, ha a rendezői utasításokat is hasonló írásmódban adta ki, nem csoda, hogy félrecsúszott a színészek játéka. 

Az ÉS szerzőjét megfenyegető, máig nyilvános üzenete, ami a Facebook szerint valamiért nem sért irányelveket, valamilyen mordori nyelven íródhatott, írásjelek és ékezetek hiányában, tetszőleges sorrendben egymás után hányt betűkből nem sokat lehet érteni. Zárójel bezár.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DeGar
2024. július 27. 19:21
Tehetségtelen Idióta Szerencsétlen Alakok TISZA párt. A harmadik szó helyett durvábbat is lehetett volna írni. Kíváncsi vagyok, hogy a Szélhámos meri-e közölni Kasler prof. vàlaszát az imádóival.
tapir32
2024. július 26. 20:26
Olyan buta az ellenzék, hogy azon a közhelyen alapul a tevékenysége, hogy az "ellenzéknek mindig mindenben elleneznie kell a kormány politikáját". Így kerülnek hetente ellentmondásba a valósággal és a józan ésszel! Gondolkodás nélkül egy buta közhelyet erőltetni az, iszonyatosan tompa agyra és éretlenségre vall. Nem csoda a 4x2/3. A szellemi teljesítményük a tagadásban merül ki. A tagadás nem önállóság, hanem függés a tagadottól. Ez, az infantilis függés állapota. Dackorszakukat élik.
tizennyolcfok
2024. július 25. 21:14
ki ez a nyomorék hímringyó majom megint a prosti srácoknál?
nagymacska44
2024. július 25. 15:40
Magyar Péter ismételten facebook-on vár jelentkeőket (kb 20 főt) brüsszeli állásokra és saját magának is keres titkár félét. DE az a legjobb, hogy nagyon hozzáértő agrár szakemberre is szüksége van, miután valami ilyen témáju szakbizottságba is funkciót kapott. Hogy is mondta Ford Fairlane: eszem f....om megáll?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!