Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Reuters: Európa jövőjét négy ország fogja meghatározni

2024. július 05. 15:30

Egyre többen kezdik belátni, hogy megerősödött az Európai Unióban a jobboldal.

2024. július 05. 15:30

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Reuters csütörtökön arról írt, hogy mivel Franciaországot és Németországot hagyományosan az Európai Unió gazdasági motorjának tekintik, így ha mindkét országban politikai instabilitás uralkodik, az a teljes blokkra nézve rossz hatással lesz.

A helyzetet mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Olaf Scholz és Emmanuel Macron pártja is meggyengült az idei európai parlamenti választásokon.

Elizabeth Kuiper, az Európai Politikai Központ nevű elemző intézet igazgatóhelyettese azonban azt állította a hírügynökség szerint, hogy Európa jövőjét a meggyengült Németország és Franciaország,

illetve az eddiginél erősebb Olaszország és Magyarország fogja meghatározni.

Orbán Viktor új pártszövetségére is kitért az elemző. Meglátása szerint jelentősen megerősödhet az európai jobboldal.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­k­e­l­d­ ­­a­­­ ­­s­­z­­e­­x­­i­­­ ­p­­u­­­n­­c­­­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
P_F_Juli
2024. július 05. 21:15
" Európa jövőjét a meggyengült Németország és Franciaország, illetve az eddiginél erősebb Olaszország és Magyarország fogja meghatározni." Nem olyan rossz ezt olvasni, főleg azért, mivel eddig minden nyugati sajtóorgánum folyamatosan azzal volt tele, hogy Orbán Viktor mennyire el van szigetelődve. Ezt átgondolva - jót tett az elszigetelődés, de nem is ez a lényeg. Lehet egy ország bármilyen erős, ha a vezetői a tönk szélére kormányozzák. Orbán Viktor következetesen és céltudatosan amellett tört lándzsát, hogy a hazájáért fog tenni. Az ígéretét eddig betartotta, minden EU-s szankcionálás, pénzmegvonás ellenére is tudott eredményt felmutatni úgy, hogy a nyugati nyomás ellenére sem roppant meg a gazdaság, sőt..... De az ellene ágálók még így is folyamatosan azzal vádolták, hogy ellopja az ország vagyonát. Láttuk már, hogy milyen az, amikor a Fletoék kiárusították az országot a saját zsebük megtömése mellett. Ha Orbán így tudott lopni, akkor az engedélyt továbbra is megkapja.
nempolitizalok-0
2024. július 05. 19:44
Végre, a libsi csürhe ellen Orbánnak már szövetségesei is lesznek.
Valodi
2024. július 05. 19:34
... höhöhö - az uralkodó család tagjainak a DNS-ében van a "fenntartható alkalmazkodás"! "2010 óta az egész ország látja a jövőjét - elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot, de legalább is a saját világunkat”. (Orbán Viktor) "Egy egész nemzetre, milliókra fogunk hatni, nemcsak Magyarországon, hanem Európában. Nem Felházként, hanem Jézus követőiként”. (…) A szervezet szerint Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek. Nagyobb, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet Magyarország, nagyobb, mint a reformáció. A folyamatok pedig Európára is hatással lesznek." (Orbán Gáspár) Nagypapa meg kuncog a hatvanpuszthay könyvtárterem sarkában: "Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye. Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!