Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Rétvári Bence bejegyzéseit, fotóit használja átverésre egy amerikai csaló

2024. július 02. 11:17

Vincent william meglepő módon már 2016 óta használja fel a magyar államtitkár posztjait.

2024. július 02. 11:17

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Rétvári Bence államtitkár képeit és posztjait használja egy bitcoinnal üzletelő férfi, így buzdítva vásárlásra követőit busás haszonnal kecsegtetve őket. A magyar származású Amerikában élő csaló elsősorban lelkesítő szövegekkel és bölcsességekkel kívánja megnyerni gyanútlan áldozatait.

Az átveréshez a legkülönbözőbb időpontokban készült képeket használja fel, legyen az karácsonyi vásár, vagy akár az államtitkár Groupama Arénában tett látogatása. Ezekhez is stílszerűen kapcsolódó megjegyzéseket tesz, mint például az ajándékozás fontossága, vagy a sport egészségformáló szerepe.

A csaló természetesen ügyfelei sikereivel is rendszeresen eldicsekszik, melyekben saját tanácsadói szerepét hangsúlyozza. Pedig elsősorban az ő munkája az, hogy megtippelje, milyen irányba mozdul el a bitcoin árfolyama.

Vincent william meglepő módon már 2016 óta használja fel a magyar államtitkár fotóit és bejegyzéseit,

ám közel egy évtized alatt senkinek se tűnt fel ez, bár érdemes megjegyezni, hogy a miskolci származású férfi mindössze 370 követővel rendelkezik Facebookon.


 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2024. július 02. 12:27
8 ev alatt ennyire jutott a nemzeti kibervedelmi hivatal... szep munka!
google-2
2024. július 02. 11:44
Miért nem támaszkodik az MI-re? Akibe nem került semmi, az innen-onnan kell összeollózzon ezt- azt, ugye, Tiszavirág?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!