Parászka Boróka nem érti, de segítek neki megérteni

2024. július 09. 17:43

Bár folyamatosan szabadságjogokról, emberi szabadságról beszélnek, mégsem tudják elfogadni, hogy a radikális baloldaltól jobbra is lehet legitim álláspont bármilyen kérdésben.

2024. július 09. 17:43
Lipták Tamás
Lipták Tamás
Magyar Jelen

Nyitókép: Facebook

„A Mandineren szúrtam ki Parászka Boróka nemrég megosztott véleményét. A baloldali újságíró Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint nem érti, miért is félnek a magyar emberek annyira a radikális baloldaltól? A magam szerény eszközeivel segítek neki megérteni.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Parászka Boróka

Facebook

Idézőjel

Rengeteg magyar nyelvű posztot olvasok arról, hogy milyen jó, hogy sikerült a francia szélsőjobbot háttérbe szorítani.

Parászka Boróka az alábbi bejegyzést tette közzé Facebook-oldalán:

»Rengeteg magyar nyelvű posztot olvasok arról, hogy milyen jó, hogy sikerült a francia szélsőjobbot háttérbe szorítani. Szinte mindegyikben hozzáteszik, kár hogy a szélsőbal részvételével-segítségével. Elmagyarázza nekem valaki, mitől tartanak ‘a magyar emberek’, amikor a radikális baloldaltól tartanak? Most, hogy mindenhol a poszt-, pre- és a vegytiszta fasiszták verik a csalánt? Tényleg, mi olyan borzalmasan ijesztő a radikális baloldalban?«

A kirekesztő kizárólagosság jellemzi a szélsőbaloldalt

A kérdéseire adott válaszok egyszerűek is, meg nem is. Egyszerűek, hiszen a XXI. század kommunikációs eszközeinek és csatornáinak köszönhetően szinte néhány másodperccel azután, hogy az antifa bezúz egy kirakatot Párizsban, erről mi már képsorokat láthatunk Budapesten. Konkrétan a franciaországi választások kapcsán is számos erőszakos, vandál cselekmény kapcsolódik az ottani szélsőbalhoz.

Azonban mégis nehéz válaszolni, olyan tetemes mennyiségű csak a videómegosztókon és a különböző oldalakon fellelhető anyag. Kedves Boróka! Ez az, amitől tartanak a jóérzésű emberek a szélsőbaloldallal kapcsolatban, és nem csak Magyarországon.

A féktelen dühvel lecsapó kegyetlen erőszak, amely nem kímél senkit és semmit. A kirekesztő kizárólagosság, miszerint aki nincs velük, az mindenképpen ellenük van. És persze fasiszta, ezért velük szemben az erőszak is morálisan megengedett.

A szélsőbaloldal szerte a világon, így Magyarországon is valamiféle kirekesztést, megbélyegzést és kizárólagosságot képvisel mindenkivel szemben, aki nem hajlandó mindenben teljes mértékben elfogadni az ő álláspontjukat. Bár folyamatosan szabadságjogokról, emberi szabadságról beszélnek, mégsem tudják elfogadni, hogy a radikális baloldaltól jobbra is lehet legitim álláspont bármilyen kérdésben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. július 16. 20:49
Erről a képről Elena jutott eszembe.
Skulo
2024. július 10. 17:30
Parázna Botorka! Szamueli aki sorozat lövésekkel terjesztette az igét. Vagy, fletó az hánusabb gumi golyóval.
southwind-2
2024. július 10. 10:12
ez a pottyantós 2.0?
Geza2
2024. július 10. 08:11
Teccik! :-) Érdemes elolvasni az itt nem idézett folytatást is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!