Orbán kudarca a mi kudarcunk

2024. július 13. 07:17

Szégyene akkor is a mi szégyenünk, ha nekünk, úgy konkrétan, semmi közünk hozzá.

2024. július 13. 07:17
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

Nyitókép: Mandiner-archív/Mátrai Dávid

„Emlékeznek, amikor szorítottak a megyei szavalóversenyen saját iskolájuk versenyzőjének? Nem biztos, hogy úgy egyébként kedvelték a lányt, talán valóban fura is volt egy kicsit, de ez a szavalóverseny egy másik helyzet volt. Ő egy kicsikét mi voltunk, mert minket képviselt, az iskolánkat. Pokoli volt, ha belesült a szavalatba, az ő kudarca a mi szégyenünk is volt, ha meg győzött, akkor felállva hujjogtunk, és vörösre tapsoltuk a tenyerünket. 

Orbán kudarca a mi kudarcunk. Szégyene akkor is a mi szégyenünk, ha nekünk, úgy konkrétan, semmi közünk hozzá.

El tudják képzelni a helyzetet, amikor a falusi kocsmába nem engedik be Bélát, mert nem odavaló, mert Béla kínos ember, akinek a jelenlétében mindenki pocsékul érzi magát. Ha meg mégis bemegy, akkor a többiek elhúzódnak, csendesebb lesz a beszélgetés, csak arra várnak, hogy menjen már el Béla. Még rosszabb, ha Béla nem veszi észre, hogy mindenki más szerint ő egy kínos pasas, és félreértve a helyzetet, azt hiszi, hogy azért nem áll vele senki szóba, mert félnek tőle. 

A mi Viktorunk olyan, mint Béla. 

Nem veszi észre, hogy nem Európa erős embere, hanem a legkínosabb fickó a földrészen.

Az egyetlen miniszterelnök, aki olyan európai pártszövetségbe vitte be a pártját (Patriots for Europe), amely köré a többiek úgynevezett cordon sanitaire-t húztak. Ez az eredetileg a járványügyben használt francia kifejezés azt az egészségügyi karantént, zárlatot jelenti, amelyet azért állítanak fel, hogy a fertőző betegség ne jusson ki egy körülzárt helyről.

Európában pár évtizede ezt használják azokra a politikusokra, pártokra, frakciókra, akiket, amelyeket távol kell tartani az egészséges közélettől, akiktől félteni kell az európai életet, a hétköznapok még létező nyugalmát. Verheti a mellét Orbán, hogy elfoglalta Európát, ma a 720 fős parlamentben ez a csoport összesen 84 főt számlál. És igen, senki nem áll velük szóba.

Nem Orbán foglalta el Európát, hanem Európa szigetelte el Orbánt.

Orbán, mint az EU elnökségét adó soros elnök a szokás szerint beszédet mondott volna az új Európai Parlament első ülésén, azaz a jövő héten. De a képviselők nem engedték meg neki, hogy akkor szóljon, amikor a többi miniszterelnök, elnök szokott,  amikor fontos dolgokat tárgyalnak, amikor még tele van az ülésterem. A pénteki napra, az üres padsorok napjára száműzték Orbánt. Beszélhet, persze. Akkor, amikor se képviselő, se újságíró nem lesz jelen, azaz beszélhet a falnak.

Orbán, felismerve a megalázó helyzetet, inkább nem szólal fel.

Csendben marad az Európát eredetileg meghódítani akaró szégyenember. 

Érzik, hogy nagyon kínos? Szeretnének Béla barátja lenni? És Orbáné?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. július 18. 15:12
Hogy Fletó még mindig itt hazudozik, az a mi szégyenünk.
syphax
2024. július 16. 04:35
A 'ZORBÁNY KUDARCA A TIÉTEK,,VIGYÉTEK!!!.A DICSŐSÉGE A MIÉNK...FRANKÓN.
Skulo
2024. július 16. 00:03
Fecó! Jó indulattal, úgy akartam kezdeni, hogy kicsi huszár, na de hát te egy patkány vagy. Ha van Magyarország nak szégyene, az te vagy. "szakdolgozat, gumigolyó, öszöd, gazdasági csőd, na meg ez az asszony. Megmértem, hogy iszol. Viszont, ha iszol, ne vezess! Ne is próbáld, nem látszol ki mögül, apró vagy.
moricka13-3
2024. július 14. 10:38
Gyurcsány/Dobrevék szégyene szintén a mi szégyenünk is, ha nekünk, úgymint a magyarság cca. kétharmadának, úgy konkrétan, a közútálaton túl, semmi közünk hozzájuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!