Orbán Balázs: „A NATO-nak több józanságra van szüksége”

2024. július 12. 16:24

A miniszterelnök politikai igazgatója örülne, ha több Ficóhoz hasonló józan hang lenne a szövetségben.

2024. július 12. 16:24
49th Edition Of 'Cernobbio Forum' Hosted By The European House-Ambrosetti

Kép forrása: Pier Marco Tacca/Getty Images

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója X-en válaszolt a Politico Europe bejegyzésére. 

A szövetségünknek (NATO) több józan hangra van szüksége, olyanokra mint Robert Fico szlovák miniszterelnöké.” 

– írta Orbán, reflektálva a szlovák miniszterelnök korábbi nyilatkozatára, amiben Fico elmondta, egy ukrán NATO-csatlakozás biztosan egy harmadik világháborúba torkollana. 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2024. július 12. 18:21
Sajna pocskos, csak 2 putyler fszszopo van szeles e unioban
nempolitizalok-0
2024. július 12. 17:53
Türkiye a Shanghai Együttműködési Szervezet (SCO) teljes jogú tagjává kíván válni. Ezt Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök jelentette ki. „ Az SCO-ban megfigyelői státusszal rendelkező Törökország célja a szervezet teljes jogú tagsága, most pedig csatlakoznia kell a sanghaji öthöz ” – mondta a washingtoni NATO-csúcsot követő sajtótájékoztatón. Emlékeztetünk arra, hogy Erdogan július 3-4-én részt vett az asztanai SCO-csúcson. Majd bejelentette, hogy Törökország a szervezeten belül kíván kapcsolatokat fejleszteni Oroszországgal és Kínával. Erdogan korábban azt mondta , hogy számos nyugati ország álláspontja egy harmadik világháború előtt nyitja meg az utat, Oroszország pedig a békét hirdeti. A NATO és Oroszország konfrontációjával és az ukrán konfliktussal kapcsolatos kérdésre válaszolva Erdogan a Nyugatot „a fegyverkereskedők piacának” nevezte. Elmondta, hogy a fegyvereladók a feszültség fokozásában érdekeltek, mivel ez profitot hoz nekik.
Akitlosz
2024. július 12. 17:35
Orbánnak több borotválkozásra van szüksége.
Akitlosz
2024. július 12. 17:35
A NATO iszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!