Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Orbán a soros

2024. július 02. 11:56

Az Európai Unió egyik legfontosabb alapeszménye a megértés, a szolidaritás, de a betörő barbár hordák leginkább ezt akarják szétverni.

2024. július 02. 11:56
Dési János
Dési János
Klubrádió

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Ha vicceskedni akarnánk, akkor mától Orbán a soros – mármint abban az unióban a soros elnök, amelynek szétverése régi álma. Jöhetnek persze a lózungok, hogy kell az Európai Unió, csak másként, a lényeg mégiscsak az, hogy az elfasizálódott Orbán már nem azt az Európai Uniót akarja, amelyik, hála az alapítóknak, évtizedekre békét és relatív jólétet tudott biztosítani polgárainak.

Az Európai Unió egyik legfontosabb alapeszménye a megértés, a szolidaritás, a kölcsönösség, a kompromisszumok, de a betörő barbár hordák leginkább ezt akarják szétverni.

Az orbáni politika lényege, az ellenségeskedés, a felesleges harc, a jogállamiság lebontása, szétverése, a valódi európai értékek jelentős pusztítása, s mindenekelőtt a mértéktelen, mohó és szűnni nem akaró hatalmi- és vagyoni koncentráció. S mindehhez jön még a putyinizmus, munkamódszerként, külpolitikai irányként- azaz a szabad világ ellen.  Bár itt kétségtelen, nem esnek ki az ablakokon az ellentmondani merők és ezt ne becsüljük le mi sem, akik most a harmadik emeletről beszélünk.

A hagyományos Európai Unió intézményeinek vezetői leginkább még most is néznek, mint Berta a moziban, és úgy hiszik, ki lehet bekkelni a barbár hordákat. Romulus Augustulusról, az utolsó nyugatrómai császárról nevezik majd el ezt a programot, ha nem vigyázunk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­n­­­c­­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
tapir32
2024. július 03. 14:35
A konzervatív gondolkodás toleranciát, elfogadást, megbékélést, szeretetet, a másik ember megbecsülését, a szegények és az elnyomottak segítését, az emberek egyenlőségét stb. hirdeti. Akik, ezen értékek mentén szocializálódtak, ezen értékeket interiorizálták azoknak, nincs gondja a másik ember emberi jogainak tiszteletben tartásával. A konzervatív gondolkodású emberek számára a fenti értékek természetes, maguktól értődő, interiorizált értékek. Az európai kultúra a fenti értékek mentén épül fel, nem kis mértékben az egyházak tevékenységének eredményeképpen. Az európai kultúra konzervatív és keresztény kultúra. A szocializációs deficit a balliberális oldalt jellemzi.
nnjohn
2024. július 03. 05:07
Janika !! Te a liberálfasiszta agyadtól már nem látsz. Te vagy az a gomba, akiről Márki-Zay is beszélt, meg József Attila: a fasiszta kommunistáról. Aki tapsikol az összes klasszikus európai értéket szetverő amerikai mocsoknak, a WOKE-nak, a cancelculturanak, migránsözönnek stb, de Orbánt kiabálja ördögnek.... Hányszor mondjuk még, hogy drogra ne igyál !!!!
Isten jobb keze
2024. július 03. 00:44
Szopjátokki a faszát orbànnsk ti agyatlan 🐑 nem orbàn a soros hanem Msgyar ország! Orbán csupán egy szerepét tévesztett meztelen csiga! Aki a saját országát szanaszét lopta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!