Nem köntörfalazott az EP-képviselő: ezért lehet ismét bizottsági elnök Von der Leyen

2024. július 18. 20:10

Az alapvető magyar érdekekkel szemben megszületett az Európai Parlamentben Gyurcsány és Magyar, a DK és a Tisza összefogása. Deutsch Tamás értékelt a Mandinernek.

2024. július 18. 20:10
DEUTSCH Tamás; VON DER LEYEN, Ursula; GÁL Kinga
Nagy Gábor

Nyitókép forrása: Purger Tamás / MTI

 

A politikai helyzet teljesen világos az Európai Bizottság (EB) vezetőjének, Ursula von der Leyen újraválasztását követően – mondta a szavazás után a Fidesz képviselője, Deutsch Tamás a Mandinernek, jelezve:

a bizottsági elnök hatalmi-politikai alkut, paktumot kötött az Európai Parlament (EP) háborúpárti többségével.

Von der Leyen a maga részéről azt tette bele ebbe a politikai megállapodásba, hogy egészen szélsőséges módon támadta meg Orbán Viktor magyar miniszterelnök békemisszióját, az EP háborúpárti többsége pedig ezért a támadásért cserébe megszavazta a német politikus elnökjelöltségét – állapította meg portálunknak a politikus.

Arra a felvetésünkre, hogy az elkövetkezendő ötéves időszakban van-e arra esély, hogy von der Leyent eltávolítsák a helyéről – például a Covid-vakcinákkal kapcsolatos botránya miatt –, az EP-képviselő úgy felelt, ennek a skandalumnak komoly következménye lehet. „Példátlan dolog, ami történt, és még az Európai Bíróság is azt mondta ennek kapcsán, hogy korrupciós összejátszás történt a von der Leyen vezette Bizottság és a von der Leyen bizottsági elnök tettei között. Ennek ellenére a Bizottság falaz elnöküknek.

A brüsszeli korrupciós botrányoknak része a von der Leyen-ügy.”

Ezt is ajánljuk a témában

Később úgy fogalmazott, hiába zajlik a magyar belpolitikában az elmúlt hetekben egy „cicaharc”, egy „ócska színjáték” Magyar Péter (Tisza Párt) és Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció) között, „de amikor a politika fontos kérdéseiről van szó, akkor világos és egyértelmű: a hazai ellenzék bármelyik szárnyáról is van szó, fontos háborúpárti kérdésekben itt, az EP-ben koalícióban vannak. A szocialisták és demokraták képviselői, illetve a néppártiak szinte teljes egyetértésben támogatták von der Leyent.

Az alapvető magyar érdekekkel szemben megszületett Gyurcsány és Magyar, a DK és a Tisza összefogása.”

Majd arra is rámutatott a képviselő, amint befejeződött az újraválasztott bizottsági elnök programbeszéde, de még a szavazás előtt létrejött a „nagy találkozás”„Magyarék pártja hűségesküt tett a háborúpárti, migránssimogató politikát minduntalan folytató, a genderideológiát előtérbe helyező von der Leyennek”.

„A dollárbaloldal és az új ellenzék is Brüsszel alázatos szolgáiként működnek – mint ahogy erre már a kampányban felhívtuk a figyelmet –, s ez teljesen világossá vált a mai napon – összegzett Deutsch Tamás.

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­­x­i­­ ­­­p­­u­­n­­c­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. július 19. 19:20
Bizony,a szélsőjobb,még mindig kevés…😉
falcatus-2
2024. július 19. 06:41
FeketeFehérfalcatus-2 2024. július 18. 22:27 Az EB elnökét az EP választja. Eddig érted?.." Úgy látom az a problémája, hogy én tovább is értem. UvdL és Orbán Viktor miniszterelnökünk között alá-fölé rendeltségi viszony van, és UvdL van alá rendelve a miniszter elnökünknek. Verstehen? Van még kérdés Ildikó?
files32
2024. július 19. 05:40
Nem magyar érdek, kurmány érdek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!