Kifakadt a román politikus: A román hatóságoknak nincs bátorságuk szembeszállni Orbán Viktorral

2024. július 24. 16:28

Eugen Tomac szerint megsértette a román államot a magyar miniszterelnök.

2024. július 24. 16:28

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A cotidianul.ro Eugen Tomac román politikus nyilatkozatát ismertette, amely szerint „a román hatóságoknak nincs bátorságuk szembeszállni Orbán Viktorral”.

A Népi Mozgalom Párt (PMP) politikusát a magyar miniszterelnök tusványosi látogatása kapcsán kérdezték.

A politikus a témával kapcsolatban leszögezte: „a román állam az elmúlt 10 évben nagyon sokszor megmutatta, hogy nincs meg a képessége, hogy kezelje Orbán Viktor szinte barbár kihívásait a magyar közösség különböző eseményein való magánjellegű jelenlétével kapcsolatban”.

Hozzátette: „nem egyszer sértegette a román államot és a román hatóságokat, a mi reakciónk pedig rendkívül halvány volt.

Orbán Viktor valószínűleg ismét megpróbál majd olyan témákat felvetni, amelyek nyilvánvalóan erős belpolitikai hatással bírnak Magyarországon, de tétje van a magyar közösségek körében is, és ez azt mutatja, hogy őt nem érdeklik a Romániával való kétoldalú kapcsolatok, egyszerűen szembejön ide kihívó módon, és mindenféle téziseket hangoztat” – mondta el az európai parlamenti képviselő.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­z­­e­­x­­i­ ­­p­­u­n­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
2024. július 25. 22:35 Szerkesztve
Már megint kezdik az önlejáratást Tusványos ügyében, de hát a román mindig is képtelen volt a nyílt vitára, és a román elnök is bármikor jöhetne hozzánk előadást tartani csak jól tudja hogy közönsége nemigen lenne..
Illibero
2024. július 25. 11:06
Annál cikibb dolgot el sem lehet képzelni, mint hogy valaki román..
virag-os
2024. július 24. 22:08
"A román hatóságoknak nincs bátorságuk szembeszállni Orbán Viktorral." Hát nem csodálom, mert mire megjönne a bátorságuk, leváltják a minisztert. A tíz év alatt hányadik miniszter tölti be a tisztséget ? Ezt OV is megmondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!