Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kiderült: soha nem látott tűzijátékra készülhetünk az államalapítás ünnepén

2024. július 04. 17:23

A tűz- és fényshow a tavalyi kettő helyett három belvárosi hidat is érint.

2024. július 04. 17:23

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Idén négynapos rendezvénysorozattal ünnepeljük az államalapítás évfordulóját, az augusztus 20-i hosszú hétvége miatt már szombattól várhatók programok – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). 

A Szent István-napokon 19 helyszínen várják az érdeklődőket a megszokott minifesztiválok, zenei, kulturális és gasztronómiai programok

 – tették hozzá.

Megjegyezték, a Szent István-napi rendezvénysorozat évek óta a magyar családok legkedveltebb nyári programja: ingyenesen látogatható fesztiválok, koncertek és egyéb szabadtéri események szolgálják a budapesti és a fővárosba látogató magyar és külföldi vendégek kikapcsolódását, nyári élményszerzését.

A Tájékoztatási Központ szerint 

idén minden idők leglátványosabb tűzijátékát élvezhetik majd a budapestiek és a fővárosba látogató turisták.

Ráadásul a tűz és fény játékát többen élvezhetik, mint az előző években: az eddigi 4,3 helyett több mint öt kilométer hosszan lehet majd látni a Duna mentén, vagyis ezúttal a látványterület egészen a Margitszigetig tart majd, és a tavalyi kettő helyett három belvárosi hidat érint.

A pirotechnikai eszközök, a drónok száma és a fényfestés volumene is nagyobb lesz a tavalyinál. A fentiek miatt némileg emelkedik is mjad egy „csekély összeggel” a tűzijáték költsége – idézte a Magyar Nemzet.

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:27
🍓 ️ ­­É­r­­t­­­é­k­­e­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
grenki-2
2024. július 05. 06:45 Szerkesztve
Én jobban örülnék ha inkább az árak csökkennének a boltokban, mert nagyon sokat drágult minden az utóbbi két évben
Stingary76
2024. július 04. 21:11
Csak egyszer nem lenne tűzijáték, itt okádna az összes ellenző, hogy miért nincs. Idióták.
rasdi1
2024. július 04. 20:45
Bármennyire is "ünneprontás", de NEM ÁLLAMALAPÍTÁS. A nomád állam is állam, amelynek megvan a maga szervezete. Az államiságnak a kereszténység felvétele sem kritériuma. I. István nem alapította az államot, hanem gyökeresen megreformálta. Államalapításnak leginkább a vérszerződést tekinthetjük, ami határozott szerkezetet és szervezetet adott a hét törzs népességének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!