Karácsony tavaly hadjáratot indított Hungaroringre tartó helikopter-taxik ellen: kiderült, semmi nem történt

2024. július 21. 07:09

Ugyanúgy lehet helikopterrel kimenni a Forma-1 hazai futamára, mint tavaly.

2024. július 21. 07:09
I Bike Budapest

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Forma-1-es Magyar Nagydíjhoz hozzátartozik a belvárosból a mogyoródi pályára taxizó helikopterek zaja, hiába nem olcsó, akár több százezer forintba is kerülhet ez a fajta taxizás, mégis szinte megállás nélkül szállnak fel és le a helikopterek a belvárosból. 

Ezt megunva Karácsony Gergely tavaly hosszú Facebook-posztban jelentette be: ennek vége! 

„Amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival” – írta a főpolgármester, aki szerint „Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett”.

Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre”

jelentette ki Karácsony, majd azt írta tavaly: „munkatársaimmal haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal. Szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek”.

A haladéktalanul elindított munka azonban nem érhetett még véget a Főpolgármesteri Hivatal falain belül, ugyanis az idei nagydíjon pontosan ugyanúgy repülnek fel-alá a helikopterek, mint tavaly ilyenkor. 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­k­­e­l­d­­­ ­­a­ ­s­­z­­­e­x­i­ ­p­u­­n­­c­­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Ehetős Odó
2024. július 21. 13:42 Szerkesztve
Alkalmatlan Gelgely még erre is alkalmatlan. Hogy mit kajálnak rajta az agyhalott fővárosi libsik és prolik, örök rejtély marad.
alexandrosz-2
2024. július 21. 13:12
Van az a pénz, amiért karigecit ez se érdekli. Judapest ezt választotta. Zabálják!
linkeloe
2024. július 21. 11:24
Istennek hála, szinte csak libsikomcsi kerületek felett zajonganak....Azok meg szavaztak erre az inkompetens faszra... A FIDELITAS miért nem oszt ilyenkor vattát a fülekbe??? :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!