Karácsony a tragédiáért nem hibás, de a közlekedési káoszért igen

2024. július 08. 08:58

Ugyanaz történt, mint a főpolgármester ígéreteinek 95 százalékával: semmi nem lett belőle.

2024. július 08. 08:58
Both Hunor
Both Hunor
Pesti Srácok

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

„Szerdán történt egy tragédia az Árpád hídon, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Egy drogos őrült, két az esküvőjére készülő külhoni magyar fiatal életét vette le. Egy totál, semmirekellő, drogos lúzer, aki a hírek szerint köztudottan közveszélyes kábítószeres volt, elvette két ártatlan, tehetséges fiatal: egy felvidéki művész és egy erdélyi jogász életét. Mindketten Budapesten próbáltak szerencsét és aktívak voltak a konzervatív oldalon. Közösségi életet éltek és a Rákóczi Szövetségnél szolgálták a hazájukat.

Fel kell tenni a kérdést, hogy hogyan lehet elkerülni a hasonló eseteket? Vajon kellően szigorú a szabályozás az ehhez hasonló drogos őrültekkel szemben? Vajon kellően komolyan veszik-e a hatóságok az ilyen embereknek a társadalomra való fenyegetettségét? Nem hibáztatok senkit, csak felteszem ezeket a kérdéseket. És szerintem azért is indokolt ezeknek a megkérdezése, mivel pont egy évvel ezelőtt egy 26 éves biciklisnek azért kellett meghalnia, mert két őrült gyorsulási versenyt tartott az Árpád hídon. A felháborító, hogy miközben a fiatal biciklis már egy éve halott, addig az életét kioltó ámokfutó, szabadult a börtönből, és vígan hazamehetett nyomkövetővel a lábán.

Persze, igazságtalan lenni egy drogos őrült által okozott balesetet a regnáló főpolgármester nyakába varrni, de tény, hogy Karácsony Gergely, a tavalyi tragédiát követően 45 új traffipaxot ígért be, amelyek közül mindössze egy darab állt eddig munkába. Vagyis pont ugyanaz történt, mint a főpolgármester ígéreteinek 95 százalékával: semmi nem lett belőle.

Nem hibás a főpolgármester ezért a tragédiáért, de azért igen, hogy a fővárosban borzalmas lett a közlekedés az elmúlt 5 évben. Hogy akár Pesten, akár Budán jár az ember tucatjával találja a feleslegesen megszüntetett, és irgalmatlan dugókat okozó sávokat, vagy az üresen tátongó biciklisávokat.

Értem én persze, hogy nem kell ennyi autó a belvárosba és még talán egyet is értenék ezzel, de akkor jó lenne, ha látszana, hogy Karácsony meg akarja teremteni ennek a feltételeit is: P+R parkolók és virágzó tömegközlekedés. Ehelyett csak az autósok gyomrozása megy évek óta. A feszültség pedig csak folyamatosan nő a közlekedőkben, és a gyűlölet a másik irányába.

A mérgelődés, és a másik közlekedő gyűlölése a kisebbik gond. A fő probléma a szerdai vagy az egy évvel ezelőtti baleset. az ártatlanok halála és a hasonló esetek elszaporodása. Az ilyen balesetek számának csökkentésén is kellene egy főpolgármesternek gondolkodnia, nem csak azon, hogy hogyan fogja lekenyerezni Gyurcsány mellett most már Magyar Pétert is, hogy megőrizhesse a hatalmát a Fővárosi Közgyűlésben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. július 09. 12:37
KARÁCSONY EGY FASZOPO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fofo
2024. július 08. 09:15
Egy riportban láttam egy fiatal srácot, aki liberálisnak vallotta magát, és elmagyarázta, hogy azért liberális, mert liberálisként azt csinál, amit akar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!