Így vert át mindenkit Magyar Péter, von der Leyen pedig számíthat rá

2024. július 16. 08:27

A Tisza Párt alelnöke tavasszal, a választási kampány idején még tucatnyi interjúban és nyilatkozatban fogadkozott, hogy esze ágában sincs beülni az EP-be.

2024. július 16. 08:27

Július 16-án kedden ül össze az új Európai Parlament, a strasbourgi alakuló ülésre elutazott mások mellett Magyar Péter is, a Tisza Párt alelnöke és egyben újdonsült európai parlamenti képviselője.

Magyar Péter
Magyar és Weber

Csakhogy – mint arra a Magyar Nemzet cikke is emlékeztet – a baloldali politikus számtalan alkalommal bizonygatta híveinek, eszébe sincs beülni az európai testületbe – magát egyszer sem említette potenciális EP-képviselőként; de azzal is kérkedett: a jövőben „piacról fog megélni”.

  • A Telexnek ezt mondta: „Az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be.”
  • A Blikknek így fejtegette jövőjét: „Azt tartanám logikusnak, hogy én vezessem majd a Talpra Magyarok Mozgalom (TMM) által támogatott pártlistát az EP-választáson, de erről majd a pártunk és a partnerpárt dönt közösen. Ugyanakkor nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat.”
  • Egy mezőhegyesi fórumon már arról beszélt, bár ő fogja vezetni a pártja listáját, de nem megy ki Brüsszelbe: „Ezt megígérhetem! Itthon fogok dolgozni azért, hogy minél előbb kormányváltás legyen Magyarországon.”
  • Sarkadon ugyancsak: „Én fogom vezetni ezt a listát, de én nem tervezem, hogy kimegyek Brüsszelbe, nyilván most a nevem miatt az esetleg hasznos. Én szeretnék itthon dolgozni június után is, és építeni ezt a közösséget.”

Majd jött június 9., az európai parlamenti választások napja; s ezt követően Magyar Péter már arról győzködte a támogatóit, hogy feltétlenül ki kell mennie Brüsszelbe, s hogy havonta körülbelül nyolc nap kint tartózkodást venne igénybe az EP-képviselői munka, amit egyébként korábban kamuállásnak titulált.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet cikke szerint figyelemre méltó, hogy miközben Magyar a közösségi oldalán meghirdetett szavazásban a szimpatizánsaira bízta a hogyan továbbiról szóló döntést, nagyjából féltucatnyi további érvet sorolt fel amellett, hogy fel kell vennie az EP-mandátumot. Ellenérvként mindössze azt említette: sok követője nem szeretné, hogy kimenjen.

Nem meglepő, hogy a szavazás Magyar elképzelésének kedvezően zárult, s a politikus június végén erre hivatkozva is vette fel az EP-mandátumát.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Drága egybegyűlt hívek! Aki erősen kapaszkodik abba a mondatba, hogy 8 napot lesz csak távol a messiás, az már most kezdje el elengedni ezt is. A biztonság kedvéért.

A baloldali politikus az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakciójába ül be; e frakció szeretné leginkább azt elérni, hogy Ursula von der Leyen ismételten bizottsági elnök legyen. Egyébiránt a július 16-19. között megrendezett plenáris ülésen megválasztják az EP elnökét, a háznagyi pozíciókról szintén döntés születik. A napirendi tervezetben még szerepel Ukrajna folyamatos uniós támogatásának megvitatása, valamint az állandó bizottságok és a parlamentközi küldöttségek számszerű összetételére vonatkozó szavazások, írja az EuroNews.


 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­­k­­­e­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­z­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­c­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. július 17. 08:20
Hiába erőlködtök,26-ban bukni fog a csuti tolvaj…😉
DeGar
2024. július 16. 13:23
Sz...s Péter azt is mondta, hogy nem lesz politikus, nem alapít pártot,stb. Egyszerűbb, rövidebb "felsorolás" lenne azt az 1-2 állítást leíni, ami igaznak bizonyult a rengeteg locsogásából.
Palatin
2024. július 16. 12:06
MP, - ismertebb nevén Vargáné, vagy Poloska Peti -, viselkedését tekintve egy bunkó nyikhaj, lelki adottságait tekintve egy pszichopata, aki akár közveszélyessé is válhat. Ez az ember nem ura a se a szavainak, se a tetteinek. Miközben ássa a pöcegödröt, az "árkok betemetéséröl" papol a tátott szájú híveinek. Szürrealista helyzet. Hogyan lehet egy ilyen beteglelkü szélhámost komolyan venni? A pszichopaták esetenként azért nem büntethetök, mert nem uruk saját maguknak, saját tetteiknek. Egy pszichopatának nem is kell feltétlenül még gonosznak lennie sem, hogy elkövessen egy gonoszságot. Ezt olyan belsö indíttatásra is megtehetik, aminek nem akaratlagos oka van, hanem egyszerüen gátszakadás-szerüen kitör belöle. A pszichológiában ez egy pontosan ismert állapot. Ilyen ember számára a politikusi pálya egy abszolút ellenjavallat. Hogy Magyar Péternek van-e papírja arról, hogy pszichés beteg vagy nincs, az érdektelen, mert a "diagózis" a viselkedéséböl azonnal leolvasható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!