Így reagáltak magyar politikusok a Trump elleni merényletre

2024. július 15. 08:47

Míg a kormánypártiak imádkoztak Donald Trumpért, addig a legnagyobb ellenzéki csoportban szavazás indult arról, hogy Orbán Viktort mikor kellene lelőni.

2024. július 15. 08:47

Nyitókép: REBECCA DROKE / AFP

A nemzetközi és a magyar közvéleményt egyaránt megrázta az a szombati merénylet, amit a pennsylvaniai Butlerben követtek el Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben.

Trump kisebb sérülésekkel megúszta az esetet, vérző fejjel hagyta el a színpadot.

A merénylet során egy republikánus támogató életét vesztette, ketten súlyosan megsérültek, az elkövetőt a helyszínen megölték.

A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. Ez volt Donald Trump utolsó nyilvános választási gyűlése a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

„Gondolataim és imáim Trump elnökkel vannak”

A magyar politikai életből legelsőként Orbán Viktor miniszterelnök reagált a történtekre X-közösségi oldalán. Mint fogalmazott: 

Gondolataim és imáim Trump elnökkel vannak ezekben a sötét órákban”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán osztott meg egy fotót a színpadról távozó Trumpról, melyhez kísérőszövegként azt írta:

Micsoda durva egy világ ez… Imádkozunk Donald Trumpért!”

Kocsis Máté az „uszításra” reagált

Nem sokkal a történtek után megdöbbentő szavazás indult az egyik legnagyobb ellenzéki Facebook-csoportban. A tagoknak arra a kérdésre lehetett válaszolniuk, hogy a Trump ellen elkövetett merénylet után mikor kéne lelőni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. 

Erre Kocsis Máté, a legnagyobb kormánypárt vezetője egy indulatos posztban reagált. Mint írta, 

ismerjük a liberális média gyáva és sunyi módszereit, 

most menetrendszerűen azt fogják mondani, hogy ugyan már, feleslegesen ugrottunk rá egy viccoldal bejegyzésére, mert ez csak humor, ez csak szellemeskedés, nem kell komolyan venni. Ezek az idők azonban elmúltak”.

Majd azzal folytatta, „de, bizony komolyan kell venni, mert ebben semmi humoros, semmi szellemes nincs, különösen a Fico és a Trump elleni merényletek árnyékában

Ez rideg vérvágy olyan elvakult liberális gyűlölködők részéről, akik azt hiszik, elég az indulataikat viccnek álcázni”.

A Fidesz frakcióvezetője gondolatait azzal zárta, „pont rohadtul elég volt a liberálisok uszításaiból, a sunyiságukból, elég volt az agresszív gyűlölködésükből!”

 

 „Egy igazi elpusztíthatatlan történelmi személyiség” – ellenzéki oldalról is érkeztek reakciók

Az ellenzéki politikusok közül többek között megszólalt Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke azt írta, „hajlok arra, hogy csak 

a szerencsén vagy a véletlenen múlik, hogy a gyűlölet szavai egyszer csak találnak-e valakit,

 aki végül a gyűlölet forrását vagy éppen tárgyát nem csak viszont – vagy bemocskolni, hanem egyenesen megölni akarja, majd meg is próbálja” . 

„Az elnöknek mielőbbi felépülést kívánok” – zárta a posztot Gyurcsány.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2024. július 15. 10:48
Gyurcsány sajnos elmebeteg - vele nincs kommunikáció, se ilyen, se olyan. Minden jót neki, de normális ember pszichopatákkal nem közösködik.
Zokni
2024. július 15. 10:21
“…de, bizony komolyan kell venni, mert ebben semmi humoros, semmi szellemes nincs, különösen a Fico és a Trump elleni merényletek árnyékában…” Ez azért tanulságos, mert a demokrácia teljes hiányában, a vélemények és érdekek teljes elnyomatásában, ami az Orbán rendszer lényege, minden eltérő vélemény és érdek ellenségesnek van beállítva. Ezért valóban előfordulhat az agresszív reakció. (Szerencsére nincs benne a fegyverviselés a magyar kultúrában, szemben az Usáéval. Persze, ha “Mészáros Lőrinc” rájön, mekkora pénz van benne, akkor majd szokásba hozzák…)
states-2
2024. július 15. 09:56
Komcsi csürhe.
catalina11
2024. július 15. 09:52
Míg a kormánypártiak imádkoztak Donald Trumpért, addig a legnagyobb ellenzéki csoportban szavazás indult arról, hogy Orbán Viktort mikor kellene lelőni." majd Puzsér megvédi őt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!