Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Így őrizheti meg az örökkévalóságnak szeretett autóját

2024. július 03. 12:40

Érdekes eljárást mutattak be.

2024. július 03. 12:40

Nyitókép: ROLF VENNENBERND / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Szegedi Ádámot látogatta meg a Vezess újságírója. Ádámot az Adam’s Customs néven lehet megtalálni mindenféle social platformon.

A lap bemutatta, hogy a modellezők általában szűk műhelyasztalon dolgoznak otthon, négy fal között. A festést retouch vagy air brush pisztollyal végzik precízen, aprólékosan. Itt viszont komoly mennyiségben kell élethű színben és minőségben fújni, ráadásul legtöbbször fémre.

Ezért miután Ádám szétszedi a modellautókat, amiket megrendeltek, elviszi őket a bejáratott fényezői egyikéhez.

„Bármit meg lehet oldani 3D nyomtatással, de leginkább a felnikkel foglalkozunk. Ezeket könnyű elsőre legyártani, az eredeti méretekhez kell igazítani és felpattintani, sokszor még a gyári gumikat is tudjuk használni. Lehetne új lökhárítókat is csinálni, de ott már több prototípusra lenne szükség, mire tényleg jót tudnánk csinálni, és egy darab modellnél vagy kettőnél ez komoly költség lenne, a 3D nyomtatás azért nem olcsó mulatság” – mondta Szegedi Ádám.

Mennyibe kerül?

A lap kiemelte, hogy bár csak egy modellautónak tűnhet, azonban sok esetben ezek komoly értéket képviselnek.

Az 1/43-as modellek néhány ezer forinttól 10 000 forint környékéig mozognak,

míg az 1/18-asok a legtöbb esetben a 25-35 ezer forintos kategória, de ennél könnyen lehet drágább is, minden attól függ, hogy mennyire ritka a modell, gyártják-e még, vagy mondjuk gyűjtőtől kell beszerezni.

***

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­­k­­e­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­­ ­p­­u­­n­­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Same
2024. július 03. 16:45
Rühes kittynek is volt haszna!!! Ingyenreklám a kommentszekcióban!
Same
2024. július 03. 16:43
!!!!!!!!!!!!!! INGYEN !!!!!!!!!!! Ingyenreklám a mandin! Kommentbe írja le a cég nevét ahol dolgozik, sokezer ember olvassa! !!!!!!!!!! INGYEN. !!!!!!!!!!!!
O1Gtolvaj
2024. július 03. 13:17
Szentkirályi visszalépett, én kész vagyok- Deutsch Tamás a taxiban❗| Somogyi András | Kurva jo, nezzetek meg a Feher Port!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!