Ha a szervízdíj után nem kell adót fizetni, akkor másnap Putyin és Zelenszkíj azonnal tárgyalóasztalhoz ül

2024. július 19. 13:18

Hogy ez még senkinek nem jutott eszébe.

2024. július 19. 13:18
null
Hont András
Hont András
Facebook

Nyitókép: Hont András Facebook-oldala

„Tehát ha a mocsoládi Hörpintóben kiszámlázott szervízdíj után (mert azt úgy szokták ugye csinálni) nem kell adót fizetni, akkor másnap Putyin és Zelenszkíj azonnal tárgyalóasztalhoz ül. Hogy ez még senkinek nem jutott eszébe. Viszont kicsit aggódom, mert lehet, hogy a borravalón nem lesz adó, de tartok attól, hogy a kieső bevételt úgy akarják pótolni, hogy az adó mellé viszont borravalót kell mellékelni. Amúgy borról és békességről már volt szó, búzáról valahogy sehogyse.”

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. július 20. 12:53
FIRKÁSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
masikhozzaszolo
2024. július 20. 12:19 Szerkesztve
Úristen! Ez teljesen kiakaszt. Most írogatják le, hogy az adószabályok valósága, a jogász miniszterelnök kiókumlálja, hogy ha fizetünk egy étteremben mi történik. Mióta van étterem? Feláll a szőr befelé a fejemben mikor a "mitakarunkot" beleöntik jogi, nav szabályba. És a hattyúból keselyű lesz. Nem baj, az agyrágóbogár lerágja, ami befelé nő.
Kerezs
2024. július 20. 10:02
Bandi! Ettől még valóban nem tör ki a világbéke, de az ágazat munkaerőpiaci helyzete javulhat, a munkavállalók jövedelme emelkedhet ( bár, tudtommal nyugdíjalapot elvileg csak járulékfizetéssel terhelve képez) és ez jó dolog. A kártyás és telefonos fizetések elszaporodásával a kp-s borravaló volumene jelentősen csökkent.
Kerezs
2024. július 20. 09:56
Bandi! "A borravaló fizetésével kapcsolatban a fogyasztóknak az alábbiakat érdemes végig gondolni: A borravaló nem egyenlő a szervizdíjjal, az utóbbiból nem csak a felszolgáló, hanem a vendéglátóhely mindegyik dolgozója részesül. A borravalóval a felszolgálót, avagy a vendéglátóhelyen dolgozók mindegyikét kívánja jutalmazni. Ha felszolgálóját kívánja borravalóval díjazni, akkor azt készpénzzel tegye, a számlától elkülönítetten, így biztos, hogy a felszolgáló kapja, ezen felül pedig adó- és járulékmentes is. Ha a vendéglátóhely összes dolgozóját kívánja díjazni, akkor a borravalót arra elkülönített tárolóba tegye. Amennyiben arra elkülönített tartóba kíván borravalót helyezni, érdeklődjön előtte, hogy a tároló tartalmát a munkáltató, vagy a dolgozók osztják szét egymás között."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!