Gyászol a magyar foci: elhunyt a neves magyar edző, szakíró

2024. július 06. 13:58

Ferenczi Attila egyedüliként tárta fel a magyar sportkultúra eszmerendszerét.

2024. július 06. 13:58

Nyitókép: Ferenczi Attila Facebook-oldala

 

Hatvanöt esztendős korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró – osztotta meg a hírt fia Ferenczi Krisztián a Facebookon

Ferenczi pályafutása során számos fővárosi csapatnál megfordult edzőként pályafutása során, például a Ferencvárosi TC-nél, a Csepel SC-nél és a Budafoknál. Sőt, haláláig az MTK Budapestnél dolgozott.

Szakíró munkássága során 23 szakkönyvet publikált 1999 és 2023 között terjedő időszakban, rengeteg innovációt, újítást, fejlesztést hajtott végre a labdarúgó és sportjátékelméletben. Elsőként és egyedüliként kutatta fel a magyar labdarúgó tradíció szellemi gyökereit és publikálta A tradicionális magyar labdarúgás alapelvei című könyvében. Ebben a kiadványban ismertette a magyar futballtradíció edzőinek „kép és folyamat nézőpontú, stílus kiinduló pontú, alakzati játékszervezésű, művészi labdarúgó felfogást” tükröző sportgondolkodását.

Kutatásának eredményeként tárta fel a magyar sportkultúra eszmerendszerét, melyet A magyar sportkultúra eszmerendszere című kiadványban ismertetett. Bebizonyította, hogy ezen tanítások a magyarság spirituális gyökereiből és a magyar nyelv által létrehozott magyar észjárásból származtathatók.

***

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. július 06. 22:34
Nyugodjék békében. Viszont: “Bebizonyította, hogy ezen tanítások a magyarság spirituális gyökereiből és a magyar nyelv által létrehozott magyar észjárásból származtathatók.” - írják. Ezt nem tudtam. Ha valóban a társadalom tudomány művelője volt, akkor nem hinném, hogy ilyesmit “bebizonyított” volna.
Halder_1899
2024. július 06. 14:32
Meg nem értett zseni. Kár érte. Nyugodjék békében !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!