Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Gratulálunk!

2024. július 03. 22:38

De David Pressman legalább előrelépésként értékelte az Orbán-Zelenszkij találkozót.

2024. július 03. 22:38
Toroczkai László
Toroczkai László
X

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Orbán Viktor kijevi látogatásának van eredménye: annyi ukrán iskola jöhet létre Magyarországon, amennyi csak kell!

Sem a kárpátaljai magyarok jogai terén, sem a béke, sem a tűzszünet vonatkozásában nem sikerült ugyanakkor semmit sem elérni a látogatással.

De David Pressman legalább előrelépésként értékelte az Orbán-Zelenszkij találkozót. Gratulálunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­k­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­­x­­i­­ ­p­­­u­n­c­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
merehov
2024. július 05. 10:43
Előbb biztosítsák az ezeréves ukrajnai őshonos magyar kisebbség jogait, aztán követeljék a nemlétező magyarországi őshonos ukránok jogait.
2024. július 05. 10:32 Szerkesztve
Nekik kell magyar iskolákat létesíteniük ott. Annyit, amennyi kell. Ez volt a tárgyalás alapja, nem a Magyarországra való tömeges be- és letelepedésük. Orbán ilyet nem is ígérhetett, mert erről nem lettek megkérdezve a magyar választópolgárok nemzeti konzultáción. Hogy legyenek-e ukrán iskolák Magyarországon, annyi, amennyi kell. Speciel biztos vagyok benne, hogy a magyar választópolgároknak egy sem kell.
2024. július 05. 10:16 Szerkesztve
Ukrán iskola az nem lesz. Magyarországnak akkor volt utoljára őshonos ukrán kisebbsége, mikor Kárpátalja még a mienk volt. Pontosabban azok sem ukránok, hanem ruszinok voltak, akiket az ukrán állam szintén nem ismer el annak. Nem az a célunk, hogy bevándorló ukránok Kárpátalja után más magyar területeket is belakjanak és aztán elcsatoljanak maguknak. És nem is az, hogy hosszútávra itt berendezkedjenek. Minél előbbi béke kell és mehetnek haza. Itt csak magyar nyelvű iskolával szolgálhatunk. Magyar pedagógusból és kellő finanszírozásukból is hiány van. Előbb magyar iskola és pedagógus legyen annyi, amennyi kell. Ezzel szemben Ukrajnának viszont van tekintélyes számú őshonos magyar kisebbsége, egy olyan területen, ami ezer évig Magyarországhoz tartozott és annak történelmi területi integritásának szerves része, mikor Ukrajna még nem is létezett, és Sztálin nem csatolta a Szovjetunióhoz pár évtizede.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!