Eldördültek a magyar Leopard harckocsik első lövései (VIDEÓ)

2024. július 11. 19:54

A szomódi gyakorlótéren szél- és ködmentes, de meleg időjárási körülmények között zajlott az első technikai ellenőrző lövészet.

2024. július 11. 19:54

Nyitókép: honvedelem.hu

Dr. Nagy Norbert őrnagy elégedetten jelentette be, hogy az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóaljának állománya ma először hajtotta végre az új Leopard harckocsik lövéseit a frissen kiképzett személyzet kezelésében – olvasható a hír a Honvédelem oldalán. Hamarosan Tatára érkezik mind a 44 Leopard harckocsi Németországból, miközben egyre több magyar katona szerez szakmai felkészítést ezekhez az eszközökhöz.

A szomódi gyakorlótéren szél- és ködmentes, de meleg időjárási körülmények között zajlott az első technikai ellenőrző lövészet. Kezdetben távirányítóval sütötték el az ágyút biztonsági okokból, majd egy fővel a fedélzeten hajtották végre a belövést, ami kulcsfontosságú a harckocsik későbbi használata szempontjából. Dr. Nagy kiemelte, hogy 

a Magyar Honvédség katonái rendelkeznek a Leopard harckocsik belövéséhez szükséges tudással, így nem kell a gyártó szakembereire támaszkodniuk. 

A katonák rendszeresen vesznek részt német Bundeswehr kiképzéseken, és saját kezűleg végezték el a nagy precizitást és mérnöki ismereteket igénylő feladatot Szomódon.

 

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 28. 05:35
...és még be sem sült...😂😂😂
nagyferenc1922
2024. július 11. 22:29
Az oroszok már nem a barátaink? Kik ellen készülünk a háborúra? Vagy smafú az egész, csak jó sok pénzt lehet költeni.
kelemikes-2
2024. július 11. 22:09
a Moszkvába látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök a felelősök felemlegetése nélkül azt mondta többek közt, „amikor ártatlan gyermekeket ölnek meg”, vérzik az ember szíve, és szörnyűséges a fájdalom. Szerdán Jan Lipavský cseh külügyminiszter a támadás miatt bekérette Alekszandr Zmijevszki orosz nagykövetet, és állítólag arra utasította, közvetítse Moszkvába az alábbi mondatot: „A kórházakban gyerekeket támadó gyilkosok az emberiség szemétládái.”
B_kanya
2024. július 11. 22:08
orion8 2024. július 11. 20:12 • Szerkesztve "Most komolyan, csak vegyük példának az ukrán háborút. A magyar honvédség ezzel a felszereléssel, emberanyaggal egy agrár végzettségű honvédelmi miniszterrel, mennyi ideig tudná tartani magát. Ki ellen?: bármelyik szomszédunk ellen!" Az osztrákok, szlovákok és horvátok ellen most szimultán döntetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!