Azok, akik a olimpiai megnyitón látott képen nyavalyognak, a legkevésbé sem keresztények

2024. július 29. 11:04

A valódi kereszténységen is szabad viccelődni.

2024. július 29. 11:04
null
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Facebook

Nyitókép: Twitter

„Néhány pont az olimpiai megnyitóról

1.) Azok akik a olimpiai megnyitón látott képen nyavalyognak, azok a legkevésbé sem keresztények, hanem vallási köntösbe bújt, neofasiszta dögkeselyűk, fundamentalista őrültek, tálibok, alkaidások eszmei szövetségesei. Az ilyeneket pont, hogy erkölcsi alapon kötelező letojni, mert ha nem, akkor az ilyenek mennek tovább az élet ember - és társadalomellenes törékvéseikkel. Az európai létformára a legnagyobb veszélyt ma a házon belül lopakodó ellenség, a klerikálfasizmus jelenti.

2.) A valódi kereszténységen is szabad viccelődni. Akinek valóban megélt vallásos érzései vannak, azokat cseppet sem zavarja Brian Élete, vagy éppen az ilyen nyitókép. Másfelől Európa születése pont ott kezdődött amikor megszűnt a vallás, a kereszténység tabusítása, illetve a társadalmi élet számos terepe kiszabadult az állammal érdek-szimbiózisban élt, elsősorban katolikus klérus, a papság ellenőrzése alól.

3.) A mai világban keresztény gyökereket csak keresztyénységből megélni akaró gyökerek erőltetik. Ilyen Balog-szerű gerinctelen férgek, vagy olyan főtolvajok, akik a kereszténység ürügyén akarnak biankó csekket kapni a lopkodásukhoz. Európa egy szekuláris kontinens, sokféle vallással, ám ez az emberek magánügye kell hogy legyen. Az európaiság alapja pont, hogy nem az államkereszténység, hanem annak elutasítása.

4.) A nyitókép amúgy meg egy pogány bacchanáliát ábrázol.

5.) A »kereszténység« abban a formájában, ahogy a klerikálfasiszták emlegetik nincs. A kereszténység egy keret szimbólum-és eszmerendszer, a kereszténység az iszlámhoz hasonlóan egy nagyon is képlékeny vallás, sokféle irányzattal, amely az idők során megannyi pogány eredetű motívumot, elemet magába olvasztott. A mára kialakult katolikus kereszténység abszolutizálás egy teokratikus államfasiszta kísérlet, amely a keresztény egyházak belső fejlődésének is súlyosan árt.

6.) Örök hála a Momentumnak, hogy anno megkímélték magyarságot egy ilyen gigantomán, sokezermilliárdos, tökértelmetlen giccsparádétól és pénzszórástól-lopkodástól. Ami Putyinnál a szocsi olimpia volt, az nálunk szotyi-olimpia lett volna. Nem lett, köszönet néktek momósok!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. július 30. 10:47
Ilyenkor kell jól figyelni, mert önként kiadják magukat a legvérmesebb kommunisták és az általuk birtokolt hasznos hülyék. Te melyik csoportba tartozol Batka?
tapir32
2024. július 29. 22:26
A tekintélyek piszkolása az én bizonytalan, szorongó, alacsony önbecsülésű, instabil önképpel rendelkező emberek jellemzője. A tekintélyek mocskolás útján emelkedik az önértékük a saját szemükben. Ez azt jelenti, hogy a mocskolt tekintélynek nagyon jelentős szerepe van az életükben! Lehet mocskolódó ateista valaki, de az általa mocskolt kereszténység nélkül nem lenne semmi sem! A tekintélyek mocskolása az ilyen alakoknak lelki szükséglet, függőség! Betegek az ilyenek! Batka nyilván a saját erkölcsi nagyságától megrészegülten adja közre az ilyetén másokat kioktató, világjavító irományokat. Minden világjavító ténykedés növeli az ember erkölcsi értékét a saját szemében.
marcon-2
2024. július 29. 21:24
Erről a mocsokról ez jutott eszembe - mintha most írta volna Radnóti. "Oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra, s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg, befonták életét vad kényszerképzetek. Oly korban éltem én e földön, mikor besúgni érdem volt s a gyilkos, az áruló, a rabló volt a hős, - s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest. Oly korban éltem én e földön, mikor ki szót emelt, az bujhatott, s rághatta szégyenében ökleit, - az ország megvadult s egy rémes végzeten vigyorgott vértől és mocsoktól részegen. Oly korban éltem én e földön, mikor gyermeknek átok volt az anyja, s az asszony boldog volt, ha elvetélt, az élő írigylé a férges síri holtat, míg habzott asztalán a sűrü méregoldat. . . . Oly korban éltem én e földön, mikor a költő is csak hallgatott, és várta, hogy talán megszólal ujra - mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, - a rettentő szavak tudósa, Ésaiás."
diodoro3
2024. július 29. 21:21
Ajjaj Te nem ertetted akkor hogy mirol szolt Brian elete nem a kerrsztenysegrol szolt, es nem is azt figurazta ki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!