Azahriah, most már azt is szentül vallja, hogy ő maga az új értelmiség

2024. július 24. 18:16

Hirtelen milyen kis sznob lettél baszod…

2024. július 24. 18:16
Ábrahám Róbert
Ábrahám Róbert
Facebook

Nyitókép:  MTI/Vasvári Tamás

„Na, szóval Azahriah is fontosnak látta, hogy megszólaljon, és rögtön meg is támadta Majkát. Azt a Majkát, aki anno első és egyetlenként vette a védelmébe azt a zenész fiút, aki egy hugyos-toi-toi WC mellett váltotta a tini rajongást kutyapózra. Szó sincs róla, hogy ezért tartozna neki egy életen át, de azért arra még csak kellene emlékeznie, hogy akkor az a Majka, akit ő most Telex segédlettel hátbaszúrt, egy hangos többséggel és magával a mainstreammel ment szembe, hogy a kezdő zenész fiút védelmébe vegye, mert azt gondolta helyesnek. Természetesen most azok a lapok, amik 2 napja még egy napig töprengtek hogyan kellene szemlezni Majka posztját, hogy minél inkább elvegyék az élét, kifejezetten rapid üzemmódban posztolnak. Sőt! Ez az Azahriah, most már azt is szentül vallja, hogy ő maga az új értelmiség. Hiszen posztjában már azt is megállapítja, hogy ki tartozik az értelmiséghez, és ki nem. Én természetesen nem. Bár ezzel olyan ajtón kopogtat, ami valójában ablak, hiszen én magam sem tartom annak, sőt kifejezetten büszkén tolom el még a gyanút is, hogy az lennék. Azahriah valószínűleg nem tudja, hogy én émelygek ettől a közegtől. Mondjuk Azahriah azt sem tudja, hogy – attól még, hogy ügyesen tudja mondani, hogy papapapapakolom a – ő sem lesz az. 

Ha valaki, én aztán nem nézem le azokat, akiknek egy sima általános iskolai végzettsége van, – tehát ezzel önmagában semmi gond – de azért az furán veszi ki magát ha valaki 6 osztállyal tényleg elhiszi, hogy Fáy Miklós, de legalábbis valami professor emeritus. A nagyszüleim kakasa épp ugyanúgy képes erre a mutatványra, már, ami a kotkodácsolást illeti, de mégsincs ekkora arca. Amúgy meg professzor úr! Amikor Magyar Péter marcona testőrökkel a háta mögött – rocksztár üzemmódban ugyebár – kirabolta pofonok kíséretében a bárpultnál kamerazó srácot, akkor miért nem álltál elő a szokásos idegen kifejezésekkel kiszínezett ( melyek nem is azt jelentik, amire te épp használni akarod) bölcsességeiddel? Te beszélsz propagandistákról? Te????? Pressman bátyád öléből? Akit mindig akkor vetnek be – hol ragadozók, hol rasszista provokátorok – amikor épp készülnek poltikát csinálni egy nem poltikai ügyből? Nem vetted észre, hogy elmúlt a bőrdzsekis palivilág. Már nem megy ez a »akkor nagyon siránkozunk és érzékenyek vagyunk, amikor hasznunk van belőle, de ha kárt okozna, akkor inkább felmentjük még a legdurvább erőszakot is« ami meg a kültelkezést illeti, hát eddig nem az volt, hogy »egy palotai nem vár már csodát« hirtelen milyen kis sznob lettél baszod…”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marina
2024. július 28. 06:38
Messze vagy te még attól , hogy értelmiséginek nevezd magad.
nemecsek-3
2024. július 26. 19:09
Te Ábri! Amikor odáig eértem, hogy a nagymamám kakasa kotkodácsol ......A te nagymamádnak a büdös életben nem volt kakasa. Tudod miért? Mert akinek kakasa van az soha nem mond olyan baromságot, hogy a kakas kotkodácsol.Igazad van, kifejezetten röhejes lenne ha értelmiség közé sorolnád magad.
poverello 1226
2024. július 26. 16:29
Az ah riah sztó ebben a kis majomban, hogy beképzel magának egy fél téglát egésznek...Ő meg az értelmiség? Ugyan mitől? Akárhányszor születne újra, soha nem lenne még csak értelmes sem, nem hogy értelmiségi...
Ez D-dúr és e-moll
2024. július 25. 20:05
"altercat1 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. július 25. 18:33 Mi a lófaszt terelsz? 1. A 19. század közepéig elvben szabad székely társadalom, faluközösség felett nem volt földesúr. 2. Werbőczy Hármas könyve szerint a nemes nem tulajdonosa, csak haszonélvezője e területnek..." Hol állítottam mindezek ellenkezőjét? És mi köze mindennek a cigányok társadalmi státuszához? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!