Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

„Az SZDSZ hasznos hülyéje”, „esztelen blairizmus”, „a baloldal elárulása” – Schiffer megint nekiment Gyurcsánynak

2024. július 04. 11:22

Az ügyvéd úgy véli, a fő kérdés az lesz, hogy a báziskonszolidáció után Gyurcsány képes lesz-e szembenézni az elmúlt húszéves teljesítményével.

2024. július 04. 11:22
null

Nyitókép: képernyőmentés / ATV

Korábbi és mostani ellenzéki vezetőket tart felelősnek a négy fideszes kétharmadért Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke többek között Bajnai Gordont, Mesterházy Attilát és Schiffer Andrást is nevesítette.

Szerinte ő maga ugyanis csak egytizenkettedrészt felelős a történtekért.

Schiffer András a kritikára reagálva az ATV Egyenes beszéd című műsorában úgy fogalmazott: próbál nagyon empatikus lenni Gyurcsány Ferenccel, aki szerinte elég nehéz helyzetben van, 

mert a Tisza Párt nem egyszerűen elvitt szavazókat a DK táborából, hanem kőkeményen belemart a párt választói bázisába.

A 2018-as kampány idején én már nem voltam hivatásos politikus, direkt szilenciumot fogadtam, nehogy véletlenül belekavarjanak. Majd eljött 2022, amikor szintén szilenciumot fogadtam. Összesen háromszor próbálták meg a nyakamba varrni Orbán kétharmadát, szerintem menni fog ez negyedjére nélkülem is. Hát, ezek szerint ment” – fogalmazott Schiffer.

Az ügyvéd szerint amikor egy rivális ennyire belemar egy párt bázisába, akkor a párt vezetőjének az első számú feladata a báziskonszolidáció. 

Gyurcsánynak most valahogyan egyben kell tartania a nyájat” 

– húzta alá.

Schiffer emlékeztetett: 2012 volt az utolsó időpillanat, amikor egy ellenzéki párt lőtávon belül volt a Fidesztől, és az a párt éppen az MSZP volt, amit akkor frissen hagyott ott Gyurcsány Ferenc. 

Az ügyvéd arra is kitért, hogy amikor annak idején ő beszélgetett vagy egyeztetett bármiről az akkori Jobbikkal, mindig éles kritikát kapott Dobrevtől és Gyurcsánytól, sőt még le is nácizták; később, a 2022-es választásokon azonban – mint fogalmazott – már

ők maguk is összefogtak a „tetűhintázós” párttal.

A egész demagóg összefogási diskurzus – amelybe Gyurcsány Ferenc hajszolta bele a komplett ellenzéki oldalt – legnagyobb csapdája az, hogy azt gondolják, összeadható az ellenzéki tábor.

Ennek az lett a vége, hogy a Fidesz választásról választásra vidáman falatozik az ellenzéki tortából. 

Ezt abba kéne hagyni, ha egyáltalán még szeretnének esélyt a kormányváltásra” – fejtette ki Schiffer András.

Az ügyvéd úgy fogalmazott: megérti Gyurcsány kesergéseit, és igazat ad neki abban, hogy anno nem egyedül kormányzott: voltak miniszterei, párttársai, tanácsadói és egy koalíciós partnere is. 

Tetszett volna nem az SZDSZ hasznos hülyéje lenni az elmúlt húsz évben” 

 – üzente a DK-s vezetőnek, hozzátéve, hogy Gyurcsány miniszterelnökként és DK-vezetőként is elárulta a baloldalt. Az ügyvéd szerint ugyanis nem kellett volna ennyire neoliberális politikát folytatnia – sem kormányon, sem ellenzékben.

Schiffer úgy véli, a fő kérdés az lesz, hogy a báziskonszolidáció után Gyurcsány képes lesz-e szembenézni az elmúlt húszéves teljesítményével. „Képes lesz-e önkritikusan viszonyulni ahhoz az agyatlan blairizmushoz, amit megpróbált itt a Kárpát-medencében implementálni, amikor ennek az ideje már régen lejárt” – jegyezte meg.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­k­­e­l­­­d­­ ­a­ ­­­s­­z­e­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
catalina11
2024. július 05. 06:58
"...Gyurcsányról még a korábbinál is lesújtóbb vélemény alakult ki Sólyomban. "Magáévá tette azt a vélekedést, hogy Gyurcsány amorális ember. Nem erkölcstelen, hanem olyasvalaki, aki nem tud róla, hogy vannak bizonyos határok, és például nem csinálhatja azt, hogy hétfőn azt mondja, holnap 28 fok lesz, szerdán viszont már arról beszél, hogy persze, tegnap 18 fok volt..." van még kérdés?
Héja
2024. július 04. 17:14
Furcsány gátlástalan,beteges hazudozó. Vannak,akik ezt a fajta pofátlan agresszivitást erőnek hiszik. Ebben egyformák M. Péterrel. Eben gubát cserélnek - tartja a szólásmondás.
Oldalkosár
2024. július 04. 16:14
Meglepően őszinte és tárgyilagos beszéd Schiffer részéről. Miközben világosan rámutat GyF kormányzásának elhibázottságára, elismeri annak politikai kvalitásait, pártszervező képességét még úgy is, hogy a politikai mezőnek elvileg hellyel-közzel azonos, valójában két, nagyon is távol lévő helyén állnak. Azt hiszem, GyF ennyi elismerést valóban megérdemel. Ettől még jelleme, kormányzása, valamint ellenzéki pártja politikája miatt joggal érdemel megvetést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!