Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A spanyol lap is a „magyar stratégia” három összetevőjével foglalkozott

2024. július 05. 16:50

Az is kiderült, hogy mi teszi egyedülállóvá Magyarországot.

2024. július 05. 16:50

A nyitókép illusztráció. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az El Debate online felülete beszámolót közölt Orbán Balázs „A magyar stratégia” című könyvének madridi bemutatójáról. Bár a szerző három éve írta meg a könyvet, a benne foglaltak még mindig rendkívül aktuálisak, különösen a jelenlegi geopolitikai körképet figyelembe véve.

A történelem, a kultúra, a hagyomány és a zsidó-keresztény értékek azok a tengelyek, amelyek mentén Orbán igyekszik közelebb vinni olvasóit a magyarok életmódjához és a magyar kormány politikai stratégiájához.

Orbán szerint ezek egyedülállóvá teszik Magyarországot, azonban ez volt az a pont, amely a legnagyobb vitát váltotta ki a bemutatón.

A lap közölte, hogy az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége kapcsán felvetődött az európai integráció kérdése. Erre Orbán úgy válaszolt, hogy mindenkinek arra a kérdésre kell válaszolnia, hogy „Európa eszköz-e a különböző államok számára, vagy önmagában is cél”. Orbán szerint minden az erre a kérdésre adott válaszon múlik. A lap közlése szerint a szerző szerint, „ha meg akarjuk menteni az Európai Uniót, a belső erőviszonyokat kell helyreállítani”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­k­e­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­ ­p­u­­n­­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Lajoss
2024. július 06. 11:16
A magyar pártállam Európa szégyene.
Akitlosz
2024. július 05. 19:13
A zsidó értékek nem magyar értékek. A zsidó értékek nem európai értékek. A zsidó értékek nem követendő értékek.
2024. július 05. 18:10 Szerkesztve
A történelem, a kultúra, a hagyomány ----ezzel eddig meg van a három s a zsidó-keresztény értékek (?!) ---ezzel a három már négy lenne. Nem az a baj hogy a cikk szerzője nem tud háromig számolnia, hanem az hogy le mert írni pofátlanul ilyet. A kiválasztott nép meg a keresztény Jézust pénzért feladó értékrendje a török időkig a városfalakon kívül másott (Velence) gettóban (külön önmaguk által magukra zárt zsidó városrészben) tartotta és tűrte meg őket. (lásd Velencei kalmár DVD filmet Al Pacinoval) Mélyebben kellett volna körbemeztélni mindazt aki értéket lát a szegregáns államon belüli államukban. A Ciopn bölcsei meghirdette gazdatestet kiirtó nézeteikben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!