A republikánusok a Trump elleni merényletre hivatkozva el akarják némítani a demokratákat

2024. július 16. 11:12

Mi inkább az ördögre tippelünk, aki Trump mögött áll, és ezt kitervelte, hogy Trumpot egy földcsuszamlásszerű győzelemhez segítse.

2024. július 16. 11:12
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

„Nyilván el kell telnie egy kevés időnek, amíg ki lehet mondani, hogy Trumpot szabad és kell kritizálni, és el lehet róla mondani, hogy veszélyt jelent a demokráciára, mert a demokrácia megdöntésére készül. Trump egy fasiszta diktátor, aki nem lett más attól, hogy ismeretlen okból valaki le akarta lőni. A veszély nem lett kisebb, csak nagyobb.

Különösen, hogy Istennek tulajdonítják, hogy a lövés nem talált, csak a füle sérült meg. Ezt Isten beavatkozásának tekintik, mintha Isten így akarta volna megvédeni Trumpot, hogy ő legyen az elnök. Ha már természetfölötti forrásokat keresünk, mi inkább ördöginek látjuk az egész merényletet, az elkövetőt is, és amire használják a merényletet, azt is.

Isten megmenthette volna Trumpot úgyis, hogy a merénylőt a lövések előtt ekapják. Isten megoldhatta volna Trump védelmét úgy is, hogy nem hal meg egy ártatlan ember. Mi nem látunk ebben a történetben semmit, ami Istenre utalna. Trump szerencséje, hogy a gyerek, aki lelőtte, nem tudott célozni, szerencsére.

Ha ebben Isten keze lenne, akkor csak annyiban, hogy megmentse Amerikát attól, hogy a Trump-hívek felgyújtsák az országot, Trumpból pedig hős és mártír legyen, mielőtt kiderül mindenki számára, hogy kicsoda.

De mi inkább az ördögre tippelünk, aki Trump mögött áll, és ezt kitervelte, hogy Trumpot egy földcsuszamlásszerű győzelemhez segítse.

A diktatúra, a fasizmus nem Istentől van. Az a messianisztikus szerep és imádás sem, ami Trumpot körülveszi, füleg a sikertelen merénylet után. A Trump mögött álló keresztények is az ördög eszközei, ami tökéletesen egybecseng a föld királyaival paráználkodó egyház képével. Az Antikrisztus sem ateista lesz, hanem a keresztények bálványa.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Jeszenszky Zsolt

PestiSrácok

Idézőjel

Ezzel Isten nemcsak Trumpot védte meg, de az egész emberiséggel is jót tett.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mars-lakó
2024. július 19. 09:48
Még mindig fasisztázik? Már szeretném látni, ahogy letartóztatják gyilkosságra való fölbujtásért...
Málaga21
2024. július 17. 18:56 Szerkesztve
Látom odaát még nagyobb a meleg.
vizesnyolcas
2024. július 17. 18:20
"veszélyt jelent a demokráciára, mert a demokrácia megdöntésére készül. Trump egy fasiszta diktátor" - Pontosan ez az a gátlástalan démonizáló megbélyegzés az, amelyből bátorítást merítenek a merénylők.
a-gyar-2
2024. július 17. 16:25
Ez a Bartus ekkora barom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!