A legnagyobb kánikulában fenyeget vízhiány a budapesti agglomerációban

2024. július 11. 16:04

A szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából tett közzé felhívást a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

2024. július 11. 16:04
null

Nyitókép: Képernyőkép / Mandiner.hu

Az Országos Tiszti főorvos a HungaroMet előrejelzése alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére 2024. július 7-én egészen 2024. július 18-áig. Az aszályos időszakokban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen megemelkedhet – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében

Az elmúlt évek nyári csúcsidei tapasztalatai alapján Pest vármegye alábbi településein a következő időszakban a vízfogyasztás jelentős emelkedése várható:

  • Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, Üröm, Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház. 

A fentiekre tekintettel, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából – azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson –, az alábbiakra hívja fel a figyelmünket a DMRV: 

  • Törekedjünk az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzuk az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!
  • Csökkentsük a növényzet locsolására használt ivóvízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!
  • Mellőzzük az ivóvízzel történő pormentesítést – utak, járdák locsolását!

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. július 11. 21:46
"Kinek nem jó itten lakni Menjen a PICSÁBA lakni"
survivor
2024. július 11. 21:44
Hol a vízhiány ? Tele a Duna....
survivor
2024. július 11. 21:32
En napi 1 l tejet iszom, liofilizált kávéhoz, forralt vízzel higítva. Az 2 l tejeskávé, cukorral....
survivor
2024. július 11. 21:29
Ti faszok ! Dögöljetek szomjan ! Ahogy maszkot nem hordtatok,a vízzel se spóroljatok ! Kb. 50 l tartalek vizem van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!