Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Rétvári Bence: Brüsszeli bosszú az EU-bíróság ítélete

2024. június 16. 11:40

Ez a 80 milliárd forint majdnem annyi, mint a teljes évi kórházi adósságállomány – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

2024. június 16. 11:40

Nyitókép:  Ficsor Márton/Mandiner

Egyértelműen brüsszeli bosszú az Európai Unió Bíróságának Magyarországgal szemben meghozott ítélete, amiért nem fogadunk be migránsokat – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Rétvári Bence minden magyar ember számára teljesen igazságtalannak, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte az EU-bíróság ítéletét, amellyel 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezték Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértése miatt.

Az államtitkár gigabüntetésnek nevezte a bírság összegét, hozzátéve, 

ez a 80 milliárd forint majdnem annyi, mint a teljes évi kórházi adósságállomány. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy akárcsak az egy héttel ezelőtti választási eredmény, úgy ez a bírság is Európa-rekord. Brüsszelben azonban nem hajlandóak elfogadni azt, hogy a magyar emberek népszavazáson, országgyűlési és európai parlamenti választáson is elutasítják, hogy ide tömegesen telepítsenek be illegális migránsokat – mondta.

„Mi továbbra is meg akarjuk védeni a saját országunkat, és ez úgy látszik, nekik elfogadhatatlan” 

– hangoztatta Rétvári Bence. Megjegyezte, ez a hozzáállás különösen felháborító és elkeserítő, mert szerinte ebből az látszik, hogy Brüsszelnek fontosabbak az illegális bevándorlók, mint a magyarok vagy az európaiak. Ezzel az ítélettel „a jogos önvédelem jogát akarják elvenni Magyarországtól, ki akarnak szolgáltatni minket a brüsszeli döntéseknek” – közölte az államtitkár, elfogadhatatlannak nevezve azt, hogy Brüsszel számára a magyar emberek jogai másodlagosak, és az EU szerint a törvények megszegőit kell előnyben részesíteni a törvények betartóihoz képest.

Kijelentette: felháborító, hogy erre használják fel a legerősebb jogi eszközüket, hogy a magyar emberektől meg akarják vonni azt a jogot, hogy meghatározzák, kikkel élnek együtt és megvédik a saját külső határukat. A magyar válaszlépésről a kormánypárti politikus azt mondta, minden jogi lehetőséget meg kell vizsgálni, de az már látszik, hogy nem jogi döntés született, mivel a kérelemben szereplő összeghez képest hetvenszer akkora bírságot szabott ki Magyarországra a bíróság.

(MTI)

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:29
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­d­ ­­­a­ ­­s­­z­e­­x­i­­­ ­­p­u­­­n­­­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Bastyaelvtars
2024. június 16. 16:44
Kétes Pont ez a lényeg, hogy hazudik megint a tetves fidesz propaganda. Nincs semmiféle olyan kötelezveny hogy hirtelen Mo.nak be kell fogadnia menekulteket. De még ha így is lett volna - de nincs így! - akkor sem kell nekem mint állampolgárnak senkit befogadnom ha nem értek egyet a geci fidesz politikájával.
Osztap_Bender
2024. június 16. 16:28
>>>>>>>>>>>>>Bp1964<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Édes fiam! Az ilyen dolgok kinyilatkoztatásához igen komoly ismeretek, ismeretségek, tapasztalatok szükségesek. Ha mindaz úgy van (lenne) ahogy mondod, akkor mi a f.szt keres Magyarország ebben gittegyletben? (Mármint az unióban. Hiszen mi, a nép eddig csakis a kiszabásaikat szenvedjük, tűrjük, haszna csakis a "lölő" féléknek és maffia politikusainak van, volt belőle.) Egy normális ember (ország), ha bántják, visszaüt. Ha erre nem képes, nem megy azok közé, akik ezt művelik. Csak úgy, mellékesen mondom, hogy a hiteles fordítás a mai napig nem látható, olvasható. Ha hazánk kormánya nem akar büntetést, nem akar migránsokat, akkor egyenes az út az unióból kifelé. Márpedig a magyar nép sem akar bevándorlókat látni és büntetést sem akar fedezni! Akkor meg mi a probléma? Ez itt, olvasd csak: csakhogy akkor maffiózó eltársaink onnan ingyen, munka nélkül zsebre vágható bevételeinek is annyi!
tapir32
2024. június 16. 16:16
Illegális bevándorló nem kell!!! Nem elvárható, hogy bízzunk egy olyan emberben aki már az országunkba is törvénysértés árán jutott. Miért bíznánk abban, hogy egy ilyen alak betartja majd a törvényeinket? Miért bíznánk olyanokban akik euró ezreket fizetnek az embercsempészeknek, hogy illegálisan bejöhessenek a EU-ba? Ezek megélhetésért jönnek és nem akarják betartani a törvényeinket. Miért támogatnánk az európaiak segítségével visszaélőket? Aki, illegálisan jön a hazánkba, az bűncselekményt követ el! Bűnözők nem kellenek!!! Akiknek tisztességesek a szándékai azok jelentkeznek a hatóságoknál és nem a kerítést rongálják és a nem lőnek a határőreinkre! A magyar jog az elsődleges az EU joggal szemben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!