Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Pesti kerületek: meglepetés Zuglóban, maradtak a fideszes polgármesterek

2024. június 10. 00:50

Baranyi Krisztina simán nyert Ferencvárosban.

2024. június 10. 00:50
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

A legtöbb pesti kerületben nem hozott meglepetést a polgármester-választási verseny, de egy-két helyen születtek meglepetések.

Újpesten az ellenzék közös jelöltje, a DK-s Trippon Norbert nyert egyértelmű előnnyel, a visszatérésére törekvő fideszes Wintermantel Zsolttal szemben.

Az V. kerületben a regnáló fideszes Szentgyörvölgyi Pétert nem tudta megszorongatni a baloldali előválasztáson győztes Juhász Péter.

Terézvárosban 66 százalékos eredménnyel simán megvédte pozícióját a momentumos Soproni Tamás a fideszes Kovács Balázzsal szemben (27 szézalék), és úgy néz ki, hogy a VII és VIII. kerületben sem lesz változás a polgármesteri poszton. Erzsébetvárosban Niedermüller Péter győzött a fideszes Benedek Zsolttal szemben, míg Józsefvárosban – bár  csúnyán összekapott a kampányban a helyi szocialistákkal – Pikó András szintén megvédte a címét, legyőzve a fideszes Sára Botondot. A VII. kerületben az utolsó helyen végzett egyébként a kerület egykori polgármestere Hunvald György. 

Ferencvárosban hiába veszett össze minden korábbi szövetségesével Baranyi Krisztina és állt be az ellenzék a volt polgármester Gegesy Ferenc mögé, a  jelenlegi polgármester megőrizte pozícióját. 

A X. kerületben simán megvédte pozícióját a fideszes Kovács Róbert. 

Most sem veszélyeztette semmi a szocialista angyalföldi polgármester Tóth József polgármesteri székét, ugyanakkor párttársa 

Horváth Csaba csúnyán leszerepelt Zuglóban, miután a jelek szerint csak a harmadik helyet tudta megszerezni. 

Itt a Momentum jelöltje Rózsa András lehet a befutó, a fideszes Borbély Ádám előtt. 

A XV. kerületben újrázott a teljes ellenzéki támogatást élvező Cserdiné Németh Angéla. 

A XVI. kerületben meggyőző előnnyel nyert a városrész jelenlegi fideszes polgármestere Kovács Péter (56 százalék), az ellenzéki jelölt Csizmazia Ferenccel szemben (35 százalék), ahogy egy kerülettel arrébb utcahosszal nyert a szintén kormánypárti Horváth Tamás Rákosmentén. Ő 44 százalékot kapott, míg a Tisza párti jelölt Dálnoki Áron 16, a baloldali ellenzéki jelölt, Lukoczki Károly 15 százalékot szerzett. 

A XVIII. kerületben megvédte címét a DK-s Szaniszló Sándor, míg Kispesten az MSZP-s Gajda Péter, a XX. kerületet pedig simán hozta a jelenlegi független polgármester Szabados Ákos. 

Csepelen a Fideszből kizárt Borbély Lénárd megvédte címét 67 százalékos eredménnyel, végül Soroksáron óriási előnnyel nyert a független Bese Ferenc, aki kétszer annyi szavazatot szerzett (51 százalék), mint az ellenzéki jelölt Ritter Ottóval (25 százalék).

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:02
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­­­x­i­­­ ­­p­u­­n­­­c­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
balbako_
2024. június 10. 08:11
Még Budapesten is tudott győzni a Fidesz. Amúgy ki a fene érti az itteni választókat? Mindegy győztünk nem kicsit, nagyon! Peti bohócéknak meg mostantól fel kell vállalniuk a pénzelőik által előírt dolgait és ez rohamos erodáláshoz vezet majd, mint a Momentumosoknál, vagy a DK-soknál.
zrx8
2024. június 10. 06:55
VI-VII kerület lumpenlibsi komcsi fosszília lelőhely, nincs mit csodálkozni. Trippon a bársonyszékből megy a böribe ?
budzsak
2024. június 10. 06:43
Nem ott lakom, de ettől függetlenül több mint furcsa, hogy Ferencváros újraválasztotta Baranyi Krisztinát. De ettől is döbbenetesebb Nidermüller Péter újrázása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!