Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

„Orbán Viktor még soha nem emelte ilyen magasra a tétet” – ezt gondolják az elemzők a Békemeneten elhangzott beszédről

2024. június 02. 07:03

Nagy Attila Tibor szerint a kormányfő „megzsarolta a választókat”.

2024. június 02. 07:03

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 


Szombaton valósította meg a minden idők legnagyobb Békemeneteként emlegetett erődemonstrációt a CÖF-CÖKA.

A résztvevők a Lánchíd pesti oldalán gyülekeztek 11 órától, majd az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon vonultak a Margitszigetre, ahol fél négy előtt valamivel lépett a színpadra Orbán Viktor miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

„Vagy a Fidesz nyer ismét óriási fölénnyel, vagy háború lesz...”

A mintegy 40 perces beszédről több politikai elemző is kifejtette véleményét a közösségi médiában.

Török Gábor úgy fogalmazott, „ilyen magasra még soha nem emelte Orbán Viktor egy választás tétjét, mint a mai beszédében: 

vagy a Fidesz nyer ismét óriási fölénnyel, vagy háború lesz.

Az elemző szerint két dolog lesz igazán fontos a következő egy hétben: 

  • „Egyrészt az, hogy egy ilyen radikális tétemelést vajon a választók hány százaléka hisz el egy olyan országban, ahol nyilvánvalóan egyetlen szavazó sem akar háborút, és ha meg van győződve (vagy győzve) arról, hogy tényleg ez az alternatíva, ez a választási opció, akkor biztosan a Fideszre szavaz akkor is, ha amúgy nem elégedett vele,
  • Másrészt pedig, hogy a Fidesz legerősebbnek látszó riválisa, Magyar Péter és a Tisza Párt ezek után hogyan fogalmazza meg a választás tétjét, kialakít-e valamilyen viszonyt a Fidesz által megadott téttel, vagy megpróbál nagyon mást mondani.”

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatja:

„Plusz nyomást gyakorol a választópolgárokra”

Nagy Attila Tibor ugyanakkor úgy vélte az Index többórás műsorfolyamában, hogy „a kormányfő politikai zsarolást követett el a szavazókkal szemben, amikor azt mondta, a béke megtartásához a Fidesz választási győzelme is kell, hiszen ezzel plusz nyomást gyakorol a választópolgárokra”.

Hozzátette: 

a kormányfő konfrontatív beszéde a választói mozgósításra lehet alkalmas,

 a kemény, éles képeknek, az ellentétpároknak a beszédben szerepeltetése izgalmassá tette a szónoklatot”. 

A posztot alább olvashatja:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:06
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­­­e­­­l­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­­n­­c­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Vsmeta99
2024. június 02. 23:08
Szemmel láthatólag a nyugat azt szeretné, ha nálunk is valami hasonló történne, mint a lengyeleknél, ahol az előző kormány teljes ellenzékét "összecsomagolták" + hozzácsapták még a Parasztpártot. Ezzel érték el, hogy a PIS hiába nyert, nem tudott kormányzótöbbséget összehozni. NAT néha tud józan is lenni, de Orbán mostani beszédét túlzónak minősíti. Sajnos nem túlzott, aki ezt nem így látja, az vak. Vagy pedig magyarázza már meg, mit jelent Macron álláspontja, ami szerint akár nukleáris csapásról is lehet egyeztetni? Vagy éppen katonák küldése az ukránok támogatására? A németek eljutottak a sisakok küldésétől a tényleges hadieszközök rendelkezésre bocsátásához. Újra német tankok járnak "orosz földön".... miről beszél akkor NAT? Már több éve téma a sorkötelezettség bevezetésének lehetősége... nem tagállami szinten, hanem egy közös hadseregbe. Török Gábor pedig említésre sem méltó.... egy igazi gazember, soha nem volt független, Ő a koporsójába is ballábbal fog belépni.
cicologus
2024. június 02. 22:21
szerinted az ott megjelent embereket zsarolni kell,hogy rá szavazzanak?herélthangú barom
Bp1964
2024. június 02. 10:13
Ez a kis korcs Nagy Attila Tibor nemrég a kovidnak drukkolt, hogy Orbán megbukjon. Most a jenki kifizetői után liheg, mert rájöttek, hogy Orbánt és a FIDESZt csak egy atomháború tudná megrendíteni. Azért nyomják fullba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!