Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Most már biztos: jövőre nézhetjük meg a Hunyadi-sorozatot

2024. június 15. 19:53

Az előkészítő munkálatok három évig, a forgatás egy évig tartott.

2024. június 15. 19:53

Nyitókép: Youtube

A jövő év elején látható a TV2 képernyőjén a Hunyadi János életét bemutató tízrészes sorozat, a produkcióban több mint hatszáz színész és kaszkadőr tűnik fel – mondta el az alkotás egyik rendezője szombaton Veszprémben, a Magyar Mozgókép Fesztivál, a MOZ.GO keretében tartott közönségtalálkozón.

Lengyel Balázs beszámolt arról, hogy a film Bán Mór Hunyadi című regénysorozata alapján készült.

Nagy kihívásnak nevezte, hogy a színészeknek számos nyelven kellett megszólalniuk, hiszen rengeteg helyszín jelenik meg, köztük a hadjáratok során érintett birodalmak. Azt mondta, a színészek alázattal, fegyelmezettséggel kezelték a nyelvhasználatból adódó nehézségeket, sokaknak az alapoktól kellett kezdeniük a nyelvtanulást. A szereplők például törökül és olaszul is megszólalnak a filmben.

Az előkészítő munkálatok három évig, a forgatás egy évig tartott.

Nagypál Orsi rendező arról beszélt, hogy a mű alapját jelentő regényt elolvasva hitelesebben tudott dolgozni, a szereplők életkörülményeit, szokásait plasztikusabban meg tudta jeleníteni. Hozzátette, hogy az egyes jelenetekben megjelenő török nyelv komoly kihívást jelentett számára, nehéz volt instrukciót adni úgy, hogy nem ismeri a nyelvet.

Rujder Vivien, aki Hunyadi feleségét, Szilágyi Erzsébetet formálja meg, azt mondta, hogy régóta nagyon szeretett volna egy kosztümös filmben szerepelni. Nagyon tetszettek neki a kosztümök, ám amikor napi 12-16 órát viselte ezeket, rájött arra, hogy nem könnyű a nehéz és szűk ruhákban létezni. Azt mondta, nem tudta elengedni a karaktert, nagyon szerette a szerepet; „el kell majd lassan gyászolni” a filmben megformált figuráját.

A Hír TV Svenk című műsorában sok érdekességet bemutattak a készülő sorozattal kapcsolatban.

(MTI)

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 15. 22:10 Szerkesztve
Ő mutatta meg nekünk, hogyan lehet győzni mindenkor minden helyzetben. Hogyan lehet megsokszorozni az erőnk.
henovo
2024. június 15. 22:08
Tiszteljük őt úgy, mint a legnagyobb királyaink.
henovo
2024. június 15. 22:06
Sajnos, ő is, mint mindenki, halandó ember volt, csak az örököseiben bízhatott, és hogy átadott minden tudást, amivel az Ég megáldotta.
henovo
2024. június 15. 22:04
Ha Hunyadi örökké élhetett volna, soha nem vehettek volna fölöttünk diadalmat a törökök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!