Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Meggyőződésem, hogy ha 2009-ben Gyurcsány Ferenc marad, nincs kétharmad

2024. június 29. 22:57

A távozás idején az általa vezetett MSZP-nek még másfélmillió szavazója volt.

2024. június 29. 22:57
Ara-Kovács Attila
Ara-Kovács Attila
Facebook

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

„Érdekes. Senki nem foglalkozik azzal, hogy az EP-választás után miért nem mond le az LMP két elnöke, miért nem mond le a Kutyapárt elnöke, miért választják újra a Párbeszéd két elnökét, miért marad a helyén Márki-Zay és Vona. Hogy az MSZP-ben azonnal kitör a belharc, hogy akkor most két elnök legyen vagy egy. Biztos, hogy más pártok állandó, új elnökökkel demonstrált megújulása erősítette e pártokat? Nézz rá a Jobbikra. A Momentumnak négy elnöke volt három év alatt. Erősebbek lettek? Nem, sőt.

De látom, csak az a fontos, hogy a Demokratikus Koalíció mit csinál. Gyurcsány Ferenc megy vagy marad.

Ő pontosan tudja, hogy szerintem már 2009-ben sem lett volna szabad lemondania. Világválság volt, az MSZP-ben már uszultak, az SZDSZ már kint a Fodor-Kóka háborúba fulladva, a nagy közös európai segélycsomag terve elvetélt – érdekes, a covidnál megcsinálták. Szóval, volt szorító kényszer, de mégis maradni kellett volna. A távozás idején az általa vezetett MSZP-nek még másfélmillió szavazója volt. (Több, mint amennyi most Magyar Péternek…) Ha azt megőrzik, nincs kétharmad. Ő pedig – ha marad – rendesen kampányolt volna. 

De jött pártelnökként egy évre a mindenkihez is alkalmazkodó Lendvai Ildikó. Jött a számos hasznos döntés mellett a gyurcsányi válságkezelő csomagon tovább szigorító, az Orbánt demokratának nevező Bajnai Gordon (a 13.havi nyugdíj teljes elvétele). Jött Mesterházy Attila, aki »elfelejtett« kampányolni az előző 8 év eredményeivel (autópályák, iskolák, kórházak, egyetemi központok építése, Mercedes-gyár, megemelt nyugdíj- és szociális ellátások stb.) Lett volna mit plakátra, szórólapra tenni, pedig hol volt még a nagy EU-s pénz, amelyben már Orbán fürdött, és szórt, lopott el... (Tudom, vannak, akik szerint Bajnai kormányzása sikeres volt. Ha a nép azt szerette volna, nem ez lett volna az Együtt sorsa...)

Meggyőződésem, hogy ha 2009-ben Gyurcsány Ferenc marad, nincs kétharmad.

A Lendvai-Bajnai-Mesterházy egy év levitte egymillió szavazó alá az MSZP támogatottságát, az SZDSZ pedig kiesett. Ebből lett a baj. Nem lemondani kell tehát, hanem beleállni. Ma négy ember maradt állva: Orbán Viktor, Magyar Péter, Gyurcsány Ferenc és Toroczkai László. Ebből három jobboldali, szélsőjobboldali. A Demokratikus Koalíciónak el kellett viselnie, hogy minden új párt, amely az elmúlt másfél évtizedben létrejött, mindegyik arra született, hogy minket, a DK-t, és Gyurcsány Ferencet eltörölje a föld színéről.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
takasheel
2024. július 01. 19:15 Szerkesztve
Meggyőződésem, hogy ha 2009-ben Gyurcsány Ferenc marad, nincs kétharmad. Mi akar ez a mondat lenni, he? Alternatív történelmi kinyilatkoztatás? Az lejött már, hogy nem ez történt? Még csak a közelében se? Há? Mellesleg, amúgy ki az a gyurcsány?
gyaloggos
2024. július 01. 19:13
DE! GYURCSÁNYNAK tényleg nem kellett volna lemondania, elvégre tényleg ő csinálta meg azt a pártot, és volt 15 %-oos támogatottságú is. AZ persze nyilvánvaló volt, hogy a DK számára a 15 +-2 % a csúcs. S IGEN, mára 5-6 % -os lett, ezt azonban valószínűleg évekig tartani tudja még. MEGHATÁROZÓ párt azonban bizonyosan nem lesz,
gyaloggos
2024. július 01. 19:09
ARA-KOVÁCS! MÁR 2006-ól ELBORZASZTÓ eredményeket produkált a Gyurcsány - kormány! AZ ÉU tagállamai száguldottak, ARANYÉVEK voltak azok az évek, idehaza pedig a LEGSÖTÉTEBB, legrosszabb évek.
EX_Terminator
2024. július 01. 16:07 Szerkesztve
Gyurcsány nem miniszterelnök, nem sportminiszter nem vezetője senkinek és semminek, nem visel semmilyen hivatalos tisztséget, csak egy bukott senkiházi, aki az egész világ szerint a valaha élt legpocsékabb politikusok egyike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!