Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Még bénább kacsa

2024. június 19. 08:36

Ki eteti majd a sok kis Jávor Benedekbe oltott Draskovics Tibort, ha egy esetleges új választás kipenderíti őt a székéből?

2024. június 19. 08:36
KARÁCSONY Gergely
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

„Ébredés hajnali kilenc órakor. Fél 10 körül kakaózás a konyhában, lehetőleg Facebook-élőzéssel, kormánymószerolással. Fél 11-kor beesik a fotós, nélküle egy tapodtat sem. Uzsgyi a Városházára, szolgálati autóval, buszsávban, az épülettől két sarokra átszállás szolgálati kerékpárra, érkezés udvari fotósok gyűrűjében, formatervezett vigyorral. 11 óra, második mentesítő kakaó már az irodában. Gál J. vagy valamelyik nem diszgráfiás kolléga szól, hogy kitolna egy »Karácsony-posztot« (valami kormánymószerolást). Jóváhagyva.

Telextől Mariann csörög (aznap már hetedszer), kérdi, miben segíthet. Eligazítás. Közben megérkeznek a személyes tanácsadók, vannak vagy húszan, lökdösődés a kávéautomatáknál. Egyenkénti kihallgatás. A karbonügyi szakreferenssel való bájcsevej közben megéhezés, ebéd 12 tájban (dinsztelt tücsök).

Harmadik kakaó. 13 óra körül le az udvarra, friss fotók biciklin. A megfeszített mosolygástól begörcsöl a bájgödör, Tüttő kiropogtatja. 14 órakor újabb Karácsony-poszt. Újabb tanácsadók megkérdezése arról, mi folyik a városban. 17 órára tanácsadók letudva, de vége a munkaidőnek, s amúgy is kezdődik valami SZFE-s, katás, klubrádiós, CEU-s, internetadós vagy Isten tudja, milyen tüntetés, ott a helye. Valahogy így fest egy átlagos Karácsony-féle »munkanap«.

Rejtély, ennyi szorgalommal és szakértelemmel hogyan navigálta Budapestet csődközelbe…”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. június 19. 16:11
Csak ne féltsd te Drazsét! Őt akkor is etetni fogják a Dohány utcai kóserkonyhán, mikor neked üres kenyér sem jut majd. (A művelt nyugat vagy az oroszok ételosztóinál a világháború után.)
atti64
2024. június 19. 13:57
BALOLDALI PATKÁNYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majdmegmondom
2024. június 19. 09:00
Nem értem. Ha valaki csődbe viszi a fővárost, miért ragaszkodik a székéhez? Egyébként szerintem a való életben sokkal keményebb Karácsony, mint azt leírtad. Biztosan lenyom heti három fekvőtámaszt. Sajnos, amióta kölcsön adta elektromos rollerét a Fegyőrnek, azóta rá van szorulva a napi 70 métert garantáló bringára. És biztosan nem csak tücsköt eszik, a laktózmentes latte mellé biztosan becsúszik egy nagyadag tofu is. A folyamatos kormánnyal való szembenállás pedig fontos, mert mást úgysem tud felmutatni és ezért kapja a lóvét Gyurcsánytól. Egyébként őszintén attól igazán kemény ez a Geli, hogy naponta jelentenie kell Fletónak...
Leskelődő
2024. június 19. 08:47
Ebédre dinsztelt tücsök? Na ezt azért túlzásnak érzem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!