Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Magyarország megőrizte békepártiságát, de a nyomás marad – szakértő a NATO-megállapodásról

2024. június 12. 14:06

Ha a többiek a kútba ugranak, nekünk nem kell utánuk ugranunk – fogalmazott Kiszelly Zoltán politológus.

2024. június 12. 14:06

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatón beszélt a NATO-megállapodásról. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megállapodás született a NATO-val, amely szerint Magyarország nem blokkolja a szervezet többségi döntéseit, ugyanakkor abban is megállapodott Jens Stoltenberg főtitkárral, hogy 

minden NATO-területen kívüli akció csak önkéntes lehet, 

így Magyarország továbbra is kimarad az orosz–ukrán háborúból. „Magyarország sem pénzt, sem embert nem küld az esetleges jövőbeli NATO-misszióba” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Orbán Viktor. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kiszelly Zoltán politológus szerint ezzel a megállapodással „Magyarország bebizonyította, hogy megbízható NATO-szövetséges, de ami ennél is fontosabb, azt is, hogy a nemzeti érdekek előbbre valók, így az ország békepártisága is”.

Az elemző tartja, a konstruktív tartózkodás esetéről van szó, ami lefordítva annyit tesz: 

ha a többiek a kútba ugranak, nekünk nem kell utánuk ugranunk. 

A politológus hozzá tette, kíváncsian várja, hogy mely országok lesznek hasonlóan bátrak az unióban, ám szerinte ez a lépés egyedül talán csak Szlovákia esetében jöhet szóba. Így a nyomás sem fog csökkeni a békepárti országokon az elkövetkező időszak európai vitáiban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. június 12. 21:54 Szerkesztve
Békéről hasbaráznak folyamatosan, mindeközben honvédeket küldenek Csádba, miután Afganisztánban, Irakban, Koszovóban hullottak a magyarok az aljas zsidó gazdáik szolgálatában. A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben 85+50+5 milliárd eurót szavaztak meg a hoholoknak a háborújukra, 13 szankcióscsomaggal, soktucat szankcióhosszabbítással, meg minden egyéb szarsàggal. A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben eszement barom módján támogatják a zsidó apartheid terrorállam népirtásàt, hàborúját, melyben magyar állampolgársággal bőségesen ellátott szadista zsidó gyilkosok bandái gyilkolnak halomra gyermekeket, asszonyokat. A zsideszes patkányoknál nem arra kell figyelni, amit hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak!
gekk
2024. június 12. 19:36
Egy kis szemfényvesztés a miniducétól, hiszen tegnap még az atomháborúról delirált a kocafocista. Kell vmi az egybites szavszoncainak. Bár az is igaz, azok aranyhaleszűek. Hiszen orbitra szavaznak...
gekk
2024. június 12. 19:32
Ostoba szavazoncoknak, a kapzsi, hazug hatvanpusztaegere. Ja, és egy orbitcsicska szagértő.
EX_Terminator
2024. június 12. 19:08
Ha bele merészelnek pofázni a dolgunkba akkor ne számítsanak rá hogy jóban lehetünk. És ha emellett még erőszakoskodni is merészenek? KÉSZÜLJENEK FEL A LEGROSSZABBRA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!