Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyar Péternek nem tetszik a Fidesz békepártisága, hatósági feljelentésekkel fenyeget

2024. június 02. 15:04

A Tisza Párt alelnöke a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordul a Fidesz háborúellenes kampányának betiltása érdekében. Emellett Orbán Viktort is bíróság elé citálná „rémhírterjesztés” miatt.

2024. június 02. 15:04
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-istavezetője

Nyitókép: Magyar Péter, a Tisza Pártalelnöke, európai parlamenti listavezetője felszólal a közmédia által szervezett uniós választási vitaműsor helyszínénél, a Várkert Bazárnál tartott ellenzéki demonstráción 2024. május 30-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Mint ahogyan mi is beszámoltunk róla, Magyar Péter szombaton bejelentette, petíciót indítanak, amelyben azt követelik, hogy „Orbán Viktor és Deutsch Tamás állítsa le »az adófizetői pénzen folytatott félelemkeltő kampányt«”. A Tisza Párt alelnöke ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz–KDNP-nek a háború veszélyeire figyelmeztető plakátjai és ugyanilyen tartalmú közösségimédia-hirdetései káros hatással vannak a magyar gyermekek testi-lelki egészségére, megzavarják a nyugalmukat.

Nem mellékes, Magyar Péternek régóta szúrja a szemét a Fidesz békepárti kampánya és most úgy tűnik felhasználja a közösségi médiakapcsolatait. Mint ismert, a Tisza Párt európai parlamenti listájának második helyén szerepel az a Dávid Dóra, aki a Facebookot üzemeltető Meta jogtanácsosa.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A saját állítása szerint mindenekfelett békepárti Magyar Péter egyúttal azt is belengette,

a  háborúellenes kampány betiltása ügyében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH), valamint a háborúellenes hirdetéseket futtató közösségimédia-platformokhoz fordulnak, 

illetve rémhírterjesztés miatt hétfőn beperli Orbán Viktort.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter szombati bejelentésével kapcsolatban kerestük az NMHH illetékeseit, hogy megtudjuk, hivatalosan érkezett-e már hozzájuk megkeresés a témában, és hogy mi a hatóság álláspontja a kérdésben. Ahogy megérkezik a válasz, cikkünket frissítjük.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 338 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. június 04. 16:16
Mi a Magyar Péter mögött álló erők célja? - Földi László a Youtube-on beszél erről. MP Mo-on fontos személy akar lenni. Egy felkészült nemzetközi csapat áll MP mögött, akik egyételműen a Világkormány képviselői. A szakértői ügyesen kiválogatják azokat, amit a magyar emberek fontosnak tartanak, és ezt ők is tudják használni a kampányban, és hozzáteszik a saját narratíváikat is. Rájöttek, hogy milyen mondatokkal tudják a magyar embereket elérni. Egy a fontos, hogy Orbán Viktor ne maradjon. Mért? Mert Orbán nemet mond a nyugati politikára, mások is követik OV szavait, politikáját, és ez a nyugatiaknak nem tetszik. Az embereknek azért tűnik hitelesnek MP, mert belülről jön, ezért elhiszik amit állít. Amennyiben ezek az erők győznek bármely országban, négy év elég arra, hogy teljesen szétzilálják a társadalmat, lebontsa a nemzet alapjait. A lengyeleket is átverték Tuskék. MP hatalomra kerülése esetén ugyanaz a folyamat indul el, mint a nyugati társadalmakban és a lengyeleknél.
nyugalom
2024. június 04. 15:25
Nincs messze az idö, amikor evelinkééket is feljelenti, megtagadja a bandáját. De a kemény legények veszélyesek is lehetnek, akik most még védik!
Nemkellnév
2024. június 03. 11:58 Szerkesztve
Nem Magyar Péter problémás, hanem az, aki rátapad, aki eddig csupa stressznek élte meg az életét és most végre egy olyannak tűnő szereplőt lát a médiában, akiről úgy érzi kisimíthatja ráncos homlokát. Ez a politika oka.
Zsolt75
2024. június 03. 08:11
Bástya Ja. Oroszország a páros napokon egy putri, aminek csak be kell rúgni az ajtaját, és összedől, páratlanokon meg végigdúlja Európát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!