Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyar Péter: Bebizonyítjuk, hogy a politika lehet szép, igazságos és őszinte

2024. június 10. 06:32

„Ma egy korszak lezárult, a jövő elkezdődött.”

2024. június 10. 06:32
MAGYAR Péter

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A Tisza Párt be fogja bizonyítani a magyar embereknek, hogy a politika lehet szép, igazságos és őszinte – értékelte az önkormányzati és az európai parlamenti (EP-) választások eredményét Magyar Péter a Tisza Párt eredményváró rendezvényén hétfő hajnalban Budapesten. 

„Ma egy korszak lezárult, a jövő elkezdődött”.

A legnagyobb eredmény az, hogy ez a vég kezdete „a Fiatal Demokraták Szövetségének, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének” – fogalmazott a Tisza Párt EP-listavezetője.   

Hiába „a sok, propagandára elégetett milliárd, hiába a háborús pszichózis, a gyűlöletpropaganda”, a magyar emberek átláttak a szitán. A Fidesz soha ilyen gyenge eredményt nem ért el az EP-választásokon – jelentette ki, hozzátéve: 

nincs visszaút, ez a lejtő, amin korábban Gyurcsány Ferenc is elindult, ezen fel lehet gyorsulni. 

Magyar Péter szerint ebben a helyzetben eldöntheti a Fidesz, amely „elvesztette az emberek bizalmát”, hogy a következő hónapokban előrehozott választásokat rendezzenek-e Magyarországon. Annál is inkább – folytatta -, mert „a költségvetés helyzete miatt megszorítások jönnek Magyarországon”, kérdés, hogy ez túlélhető-e. Az is ambivalens helyzet, hogy 

megsemmisült pártoknak még van országgyűlési képviselete Magyarországon. Ezeknek a pártoknak semmilyen ajánlatuk nem volt és nem is lesz

 – fűzte hozzá.   

Úgy fogalmazott: a Fidesz kezében van a döntés, hogy kihasználják-e a hátralévő két évet arra, hogy „továbbra is kirabolják a hazájukat”. Kérdésekre válaszolva közölte:

 nincs döntés arról, hogy beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe vagy az Európai Parlamentbe.

Emlékeztetett, korábban azt nyilatkozta, hogy nem ül be az Európai Parlamentbe, de erről sincs döntés, majd a párt eldönti.   Az Európai Parlamentben a Tisza Párt a néppárti frakcióba fog beülni. Ezzel kapcsolatban 

Manfred Weber frakcióvezetővel a múlt héten volt egy informális telefonbeszélgetése

és abban maradtak, hogy az eredmények beérkezése után megküldik a hivatalos jelentkezésüket, és talán már a jövő héten csatlakozhatnak is a frakcióhoz – mondta Magyar Péter.

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2024. június 10. 13:24
A TiSza pártot másfél hónappal ezelőtt, április végén 26%-ra mérték. Ezt sikerült tüntetésekkel, országjárással +3%-kal feltornászni. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő lépés.
kissb56
2024. június 10. 12:58
Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy a sokat emlegetett áradás(ok) nem tartanak az idők végezetéig. A tisza apadása nagyon rövid időn belül elkezdődik, és csak a mértéke a kérdéses.
Mich99
2024. június 10. 12:58
Patkány Peti "szép, igazságos és őszinte"... Vagy mindennek az ellenkezője!
makapaka2
2024. június 10. 11:41
Aki a saját családjával,ilyen ocsmány, hazug módon viselkedik, az, hogy mer beszélni, őszinte, szép politizálásról? A dollárbaloldal új "messiása" sem lesz remélhetőleg hosszú életű a politikában!Egyelőre a süket, hazug, ígérgetős szövegével sok embert megszédített, de hosszú távon ennyi buta ember nem lehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!