Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kétmilliárdos kártérítésre kötelezték Magyar Péter jobbkezének bűntársát

2024. június 07. 10:26

A csalók által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárd került elő a pénzből.

2024. június 07. 10:26
Debate Of The Top Candidates Before The EU Parliament Elections In Hungary

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

Kétmilliárd-háromszázötven millió forint: ekkora kártérítést kellene fizetnie a bíróság döntése alapján F. Attilának, akinek a bűnszervezete csaknem 1200 embert vert át. Ez az a piramisjáték-hálózat, aminek a kiépítésében részt vett S. Mária, Magyar Péter bizalmasa is – írja a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Az áldozatok eddig persze nem lettek kártalanítva, ami azért sem meglepő, mert a bűncselekményből szerzett hatalmas vagyont a bűnbanda eltüntette, a hatóságok sem bukkantak eddig a pénzek nyomára

A történet egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, 

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda rengeteg embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is

Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárd került elő a pénzből. 

Az ügyben 2018-ban jogerős döntés született,

 a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték

azonban, F. Attila hamarosan szabadulhat. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt. S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. június 08. 12:54
Nahát…még ez is…ha ezt tudtam volna…a kutyafáját… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
muther
2024. június 08. 05:14
Petyánk elindította a legújabb piramis játékát, (nincs meg a pénzügyi fedezete ) !!! "Keressük azt az 50.000 rendszerváltó honfitársunkat, akikkel együtt változtatjuk meg Magyarországot. " Rendszerváltó kártya ára a belépő. Majd öt havonta szintet lép a páciens és fizethet. Minél tovább fizet valaki, annál több mindenre számíthat " Ha erre a piramis játékra egy vevőt is talál akkor megérdemlik ezt az embert ! Mert ez PIRAMIS játék. /Index/
Valodi
2024. június 07. 19:48
... hmmmm - MP pillanatnyilag az egyetlen kanóc a forrongó, elégedetlen társadalom viaszában! Ha nem lesz más mellette, bizony belőle lesz gyertya .... most még csak vastagodik. De nem ám a kanóc, hanem az égő viasz adja a fényt!
Valodi
2024. június 07. 18:26
Palatin 15:08 "van még egy megbízhatatlan, könnyen elcsábítható, önállótlan réteg, amit igéretekkel bármire rá lehet venni." - höhöhö ... van, van! De ők fidesz törzsszavazók: "A leépült társadalmi réteg aránya tájtól függően 20-90%, ami az ún. hátrányos helyzetű térségekben a 90%-hoz közelít. A leépült réteg a tájtól, közösségétől elidegenedett, jövőkép nélküli, napról-napra élő, könnyen befolyásolható és irányítható, képességeiben és erkölcsében elszegényedett, alacsony jövedelmű, sérült családban élő, általában dohányzó és gyakran alkoholista emberekből áll. Legjelentősebb vagyonukat eltékozolták (termőföld, épületingatlanok, ősi örökségek). A vidéket segítő vagy sújtó utóbbi két és fél évtized fejlesztő beavatkozásai azt mutatják, hogy a leépült rétegnek sem helyzetén, sem leépült állapotán nem sikerült javítani. Helyzete inkább súlyosbodott, létszámaránya nőtt...." (Lantos Tamás, Markóc volt polgármestere, az Ős-Dráva projekt volt tájgazdálkodási szakértője, gyakorló biogazda)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!