Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Karácsony Gergely élő adásban kérte el Magyar Péter telefonszámát

2024. június 27. 08:13

Bár elfogadta az újraválasztását, továbbra is csalásra gyanakszik Karácsony Gergely.

2024. június 27. 08:13
null

Nyitókép forrása: Az ATV Youtube-oldala

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely elfogadta a Kúria döntését, amely megerősítette újraválasztását, azonban továbbra is úgy véli, hogy a kormánypárt manipulálta a választásokat. Karácsony ennek okán nyújtotta be az újraválasztási kérelmét, bár már nem viszi tovább az ügyet az Alkotmánybíróság elé, mivel azt politikai testületnek tartja – írta meg az Index.

A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorának szerdai adásában, Rónai Egon vendégeként beszélt a szavazatok újraszámlálásáról és a Kúriához benyújtott ismétlési kérelemről. Karácsony elmondta, hogy az újraszámlálás során teljes káosz uralkodott, és több fideszes kerületben kétszer annyi szavazatot kapott ellenfele, Vitézy Dávid. Azt is kiemelte, hogy 

az újraszámlálás során számos helyen nem voltak jelen szavazatszámlálók, ami szerinte csalás gyanúját veti fel.

A választás megismétlését azért kérte, mert véleménye szerint a szavazást több helyen manipulálták. Példaként említette, hogy a Fidesz két jelöltet indított, majd egyiküket, Szentkirályi Alexandrát visszaléptették Vitézy Dávid javára, ezzel megtévesztve a választókat. Karácsony továbbá kritikával illette a választások időzítését is, amelyeket egy napra tettek az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal, valamint szerinte a szabályokat Vitézy érdekei szerint módosították.

Megegyezés a Tiszával

A fővárosi közgyűléssel kapcsolatban Karácsony kifejtette, hogy bár a kormánypárt megpróbálta megbénítani a testületet, ez nem sikerült. Szerinte még mindig van esélye többséget szerezni a közgyűlésben, különösen ha a Tisza Párttal sikerül megállapodnia. 

Karácsony szerint a Tisza Párt programja még eléggé szabad ahhoz, hogy együtt tudjanak működni.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy bár még nem beszélt Magyar Péterrel, a Tisza Párt vezetőjével, szándékában áll találkozni vele és más listavezetőkkel is a programok megvitatása érdekében.

Meg akartam várni a Kúria döntését, de holnap valamelyik közös ismerősünktől kérek hozzá egy számot. Nem tudom, esetleg önnek megvan-e?

– viccelődött Karácsony, utalva Magyar Péter korábbi, botrányt kiváltó ATV-s interjújára, amely során kiviharzott a stúdióból. Rónai Egon pozitívan reagált Karácsony kérdésre, annak ellenére, hogy az eset az elmúlt időszak egyik legnagyobb botránya volt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 429 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. június 28. 19:14
Nincs hír, hogy felhívta -e?
Krupp Skya
2024. június 28. 07:10
Szerintem nyugodtan el lehet kérni élőadásban Magyar Péter telefonszámát, amit viszont nem illik az azt, megkérdezni Karácsonytól Húsvétig, hogy mikor szokott közösülni Pressman elvtársával.
pandalala
2024. június 28. 02:47
ez egy fos
Regelő
2024. június 27. 23:11
Gejgő, ez nem a te kompetenciád. Egyeztessenek egymással a megbízóitok, és majd tőlük megkapod az utasításokkal együtt, ha úgy döntenek, hogy össze kell borulnotok. Idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!