Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Jól jön az orbánfóbiásoknak foci ellen a vívók, úszók, kajakosok sikere

2024. június 27. 07:09

Ezek közül is a legundorítóbb a közvéleményt formálni képes fajta, az ún. írástudó, aki arra is vetemedni képes, hogy ki- és felhasználja az úszók és vívók hatalmas sikereit.

2024. június 27. 07:09
Scotland v Hungary: Group A - UEFA EURO 2024
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Mozgástér

Nyitókép: Sebastian Frej / MB Media / Getty Images

„És természetesen megjelent, mert neki aztán meg kellett jelennie, Nyáry Krisztián író, akit a balliberális értelmiségi kör egy kevésbé karakteres tagjaként tartunk számon, és lehet pont emiatt a színtelen/szagtalan státusza miatt muszáj volt megírnia, mennyire nem élete a foci, és mennyire szégyelljük el magunkat, hogy kevesebb posztot írunk pl. a vívókról. 

Relativizálja, hogy egy »semmit sem érő 1-0« mennyire alantas Szilágyiék kardaranyához képest, telehazudja a facebookját, hogy a magyar foci 2016 óta is »alig valami« az addigi semmihez képest, és kissé lesajnálva, vallásként jellemezve a mi játékszeretetünket, a valódi sikerek ünneplésére szólít fel.

»Tudod te, Nyáry, annyira szeretném, hogy író létedre egyszer az életben átéld azt a transzcendens katarzist, amit a skót támadást leszerelő Ádám Martin, a labdát felcipelő Szoboszlai Dominik, a gólpasszoló Sallai Roland és a megdicsőülő Csoboth Kevin okozott minden sportszerető magyarnak. 

Apáknak, nagymamáknak, gyerekeknek, pultosnak, egyetemistának, ponthegesztőnek, kukásnak és brókernek. Te, aki elvileg a megélt élményeid szavakba öntéséből, empátiából, benyomásokból, illékony, gyönyörű, képi világlátást segíteni hivatott megélésekből és szóbűvészetből élsz, pont neked kéne most csöndben maradnod, jobban eltitkolva előlünk bántó középszerűségedet.
Több katarzist kívánok neked!

Sporttársi (?) üdvözlettel,

Lentulai Krisztián«”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsocc44
2024. június 28. 23:17
Krisztián, tudod mi a baj? Csak annyi, hogy Orbán szereti a focit, de ettől nem lesz jobb a magyar labdarúgás. Viszont sok sportágban, világklasszis teljesítményt nyújtanak a magyar sportolók! Függetlenül Orbántól! Ha EB döntőt játszana a magyar csapat Orbán sem számítana! Csak a siker! Ahogy a többi sportágban!
Geza2
2024. június 28. 20:28
"Ezek közül is a legundorítóbb a közvéleményt formálni képes fajta, az ún. írástudó, aki arra is vetemedni képes, hogy" az enyémtől eltérő véleményt fogalmazzon meg!
2024. június 28. 15:23 Szerkesztve
Akik ennyitől sértve érzik magukat mit fognak majd csinálni 2026-ban, ha netán kilóg az országlókupecuk alól a kehes lova lába és elbotlik vele egy fűszálban? Az se lenne baj ha országon belül zsír lenne végre minden. Nem értem miért sír az a banda, aki miután rossz lóra tett gömböcük és pofára esve lebukott róla.? (az más kérdés hogy egy országlókupectől ekkora balfogás cigány szemmel is jókora blamázs)
2024. június 27. 22:06 Szerkesztve
Ok. Szurkolok Orr Báncnak, ha majd a stuttgarti focipályát körbe tudja futni. Könnyú ám lelkesedésből túltolni Csoboth Kevin kapuba találását Koplárovics Béla hasonló sikerén, de azért ne keverjük össze a fóbiát az undorral, az utóbbiban ugyanis nincs fél elem, Vicc torkában meg elég sok gombóc van, (Fél Magyartól, ellenzőitől, 2026-tól, tüntetőktől, tanároktól, tudástól meg a bukástól)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!