Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Jeszenszky Géza: Amit Magyar Péter mond, teljes mértékben kompatibilis azzal, amit Antall József képviselt (VIDEÓ)

2024. június 11. 23:01

A volt külügyminiszter arról is értekezett, hogy Orbán nem konzervatív.

2024. június 11. 23:01
null

Nyitókép: képernyőfotó / Egyenes beszéd

Az ATV Egyenes Beszéd vendége Jeszenszky Géza, korábbi külügyminiszter volt. Jeszenszky szerint nem igaz az, hogy a (szélső)jobb előretört volna Európában, szerinte egyértelműen a Néppárt győzött.

De mint mondta: megérti a német AfD erősödését, illetve Franciaországban Le Penék eredményeit is, mert ezekben az országokban érthető a „jelenlevő és sok aggodalomra okot adó muzulmán és fundamentalista emberek agressziójától való félelem”.

Ha pedig azt gondoljuk, hogy szükség lenne még jobban megerősíteni a Néppártot, 

akkor én Meloni pártjától egyáltalán nem félek, 

igaz, hogy a neve és a múltja nem bizalomgerjesztő, de az Oroszországgal és az ukrán háborúval kapcsolatos politikája tetszik” – fogalmazott. Hozzátette: mióta Meloni kormányfő lett, nagyon rokonszenves számára, mert elítéli Putyint és atlantista.

Hová csatlakozik a Fidesz?

Jeszenszky szerint a fideszes EP-képviselők oda ülnek majd be, ahol befogadják őket. „Igaz, hogy Meloni a korábbi kapcsolat alapján befogadná a konzervatívok közé, 

de hát Orbán Viktor nem egy konzervatív” 

– tette hozzá, majd arról is értekezett, hogy „a Mi Hazánk és a mai Fidesz között nincs különbség”. Véleménye szerint, ha az Orbán-kormány megváltoztatná a viselkedését, akkor befogadnák. „De amíg Putyin és Kína mellett áll, nem hiszem, hogy befogadják” – szögezte le.

Jeszenszky Magyar Péterről is véleményt mondott: 

szerinte, amit Magyar Péter mond, az teljes mértékben kompatibilis azzal, amit a rendszerváltozás képviselt, amit Antall József és pártja, és ő maga is képviselt”.

A volt külügyminiszter úgy véli, hogy a nagy politikai kérdésekben Magyarország a soros elnöksége alatt sem fogja javítani a róla kialakult képet, és ebből a szempontból nagyon fontos lesz a TISZA párt jelenléte. „Itt van egy új párt, amelyik remélem, hogy megérti azt, hogy Magyarország imázsát, megítélést javítani kell” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy így legalább kint látják majd, hogy Magyarországon van egy orosz- és kínaibarát és egy nyugatbarát irányzat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 292 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2024. június 16. 11:22
Tudnám Orbán miért van ennyire a bögyében, hogy akár hamis dolgokat képes állítani róla, akár elkezd barátkozni a bolsikkal is ellene? Magyar péter kb. annyira hasonlít Antall Józsefre, hogy mindkettőjüknek 2 db füle volt. Ezen kívül mondhat amit akar, azt Jeszenszkynek ennyi idősen nagyon jól kéne tudni, hogy nem a szöveg számít, hanem a tettek. Azok pedig még nem voltak, egyelőre csak szöveg volt, de az bőven.
Same
2024. június 15. 23:55
Azt a ku.. Ez vén komcsi még él?! Tessék szépen megdögleni!!!!!
szarvas-2
2024. június 12. 19:36
Jézus. Én is Antall egyik mamelukja voltam-de semmi párhuzam nem vonható a cicafiuval-a Gézát mar akkor is 1 fasznak tartottuk-vénségére csak romlott.
robert567
2024. június 12. 19:26
Antall József azt vallotta: Európához tartozunk, és az oroszokkal minden kapcsolatot meg kell szakítani. Ja, tudjuk, orbán is pont ezt képviseli...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!