Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Havas védelmébe vette Magyar Pétert, majd megforgatta a kést a szinte teljes jobboldali médiában

2024. június 11. 17:16

Jegyzetében nem kímélte Rónai Egont.

2024. június 11. 17:16

Fotó: Havas Henrik/YouTube/ATV

Mint arról beszámoltunk, összeveszett Rónai Egonnal az ATV stúdiójában Magyar Péter, miután az Egyenes Beszéd műsorvezetője szembesítette a ténnyel, hányszor hívták néhány hónap alatt. A Tisza párt alelnöke erről tudomást sem akart venni, azt ismételgette, hogy „Mi a kérdés, szerkesztő úr?”, majd kiviharzott a stúdióból.

Az eset kapcsán Havas Henrik is tollat ragadott, a frisshirek.hu oldalon megjelent jegyzetében azt írja, Magyar Péternek még akár igaza is lehet.

Szakmai véleményem a következő: Rónai Egon – akit kollégaként eddig becsültem – ezt jól elb@szta. Aki csak egy picit gondolkodik, az tudhatja, hogy egy interjút nem lehet azzal kezdeni, hogy a vendég elé tolok egy dossziét.

Egyértelmű, hogy nem lesz idő arra, hogy a tartalmát a vendég megismerje, pláne arra, hogy beleolvasson. Az egyetlen normális megoldás, hogy az interjú végén Rónai Egon átadja a dossziét azzal, hogy összegyűjtötték az adatokat arról, hogy a vendéget, Magyar Pétert hányszor hívták meg az ATV stúdiójába, és hányszor szerepelt a hírműsorokban. Tanulmányozza a dokumentumokat, aztán ha meggyőződött arról, hogy jogtalanul vádolta a csatornát, akkor kérjen bocsánatot” – írta Havas, majd hozzátette:

„Megjegyzem, hogy erről az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyart, az lett volna korrekt, ha előre megmondják, hogy szembesítik az általuk igaznak vélt tényekkel. Az pedig, hogy Rónai Egon kutyakomédiáról beszélt, az egészen hihetetlen, illetve nem, mert az a gyanúm, hogy Magyarnak igaza lehet, ezt a balhét Németh Szilárd vezérigazgató, és hű fegyverhordozója, Bednárik Imre tervelhette ki.”

Jegyzetét az alábbi mondattal zárja, hogy senki ne maradjon ki a jóból:

Rónai Egonban csalódtam, de az ő szakmai hibája, emberi gyengesége hogy jön mondjuk a Megafon, a Magyar Nemzet, az Origo, Menczer Tamás, Ómolnár Miklós, Apáti Bence vagy szerencsétlen Bohár Dániel erkölcsi nívójához?”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzGA
2024. június 17. 17:10
Havas, a vörös prosztó.
2024. június 13. 01:58 Szerkesztve
Rónai Egon ugyanolyan éretlenül kezelte a helyzetet, mint Magyar Péter. Arrogáns kiskamaszok találkozása! MP-nek joga volt a szerkesztő kérdésére nem válaszolni és ha nincs más téma akkor elmenni! Minek maradt volna? Az indulati, érzelmi alapon való hozzáállás tette mindkettőt nevetségessé. Mit hisz magáról Egonka? Ő valami felettes szerv, vagy hatóság? Bíróságosdit akart játszani, ahol ő a vádló és a bíró egyszemélyben? Elég volt az arrogáns bunkókból! A kettő közöl Rónai volt az éretlenebb! Mit akart elérni? Azt, hogy ő határozhassa meg a kommunikáció stílusát, tartalmát, általában a szabályait? Az ilyent ott kell hagyni!!! A nárcisztikus személyiségzavar a Rónait is jellemzi és gyakori a média munkatársai között! Jelei pl. az arrogancia és a bíróságosdi.
catalina11
2024. június 12. 15:19
Havas egy molyrágta slampijampi..
catalina11
2024. június 12. 15:17
bhölömbika 2024. június 11. 23:33 Nem ehhez a cikkhez tartozik, csak ideírom, hogy lássa az összes fidesz szavazó amit a saját médiája nem mutat meg az "óriási győzelemről": "A Fidesz mint jelölőszervezet 2452 önkormányzati mandátumot szerzett, ami nagyon látványos visszaesés az öt évvel ezelőttihez képest: 575-tel kevesebb pozíciót jelent, mint az akkori 3027 volt" elfogadnék még pár ilyen csúfos eredményt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!