Íme a részletek az Orbán Viktor által bejelentett új Mercedes-üzemről

2024. június 21. 18:14

A Mercedes a világ autóiparának egyik legfontosabb vállalata, a globális elektromos átállás egyik éllovasa és a magyar gazdasági növekedés egyik záloga.

2024. június 21. 18:14
null

(Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor péntek reggel Berlinből jelentkezett a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő elmondta, csütörtökön találkozott a Mercedes teljes vezérkarával, s néhány nappal korábban az európai nagyvállalatok vezetőivel tárgyalt.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette: a Mercedes újabb beruházást hoz majd létre Magyarországon, amivel több ezer új munkahely jön létre.

A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a minap közölte:

a Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitású autógyára jön létre.

Szijjártó Péter rámutatott:

a Mercedes a világ autóiparának egyik legfontosabb vállalata, a globális elektromos átállás egyik éllovasa és a magyar gazdasági növekedés egyik záloga. A vállalat jelenleg is hatszázmilliárd forint értékben hajt végre beruházásokat hazánkban. Ezzel jelentősen nőni fog az elektromosautó-gyártási kapacitás Kecskeméten, ezek a fejlesztések ráadásul azt fogják eredményezni, hogy a Mercedes nyolc-kilencezer főre fogja emelni a magyarországi munkavállalói számát.

„Ez lesz a legnagyobb elméleti kapacitással rendelkező autógyár Magyarországon, ráadásul a legösszetettebb is, minthogy hagyományos meghajtású, hibrid és elektromos meghajtású járműveket egyszerre tudnak gyártani” – fogalmazott. Ráadásul a Mercedes a hazai felső- és középfokú oktatás színvonalának folyamatos növelését is magával hozza, miután ez volt az első cég, amely a középfokú oktatásban műszaki célú duális szakképzési programban vett részt.

A vállalat tavaly júliusi bejelentése értelmében a Mercedes-Benz több mint egymilliárd euró értékű befektetéssel készíti fel kecskeméti gyárát a jövőbeli feladatokra, melynek része a meglévő gyár új épületekkel történő bővítése a karosszéria-, illetve összeszerelő- gyártósor számára” 

– közölte Szijjártó.

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. június 22. 07:27
Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. sori dolgozó, 2024. 02. 08. Havi fizetés (nettó), 400.000 Ft. Egyéb bónuszok (Havonta) 2024. március „...bruttó 1 090 000 forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára.” 2023-ban a vállalat 2022-es eredményei alapján minden munkavállalónak bruttó 870 ezer forintot fizettek ki.
Reszelő Aladár
2024. június 21. 21:55
Egy ekkora üzem egy teljes megye foglalkoztatását át tudja rajzolni, főleg úgy hogy jönnek a velük egy háztartásban üzemelő beszállítók is, akiknek a számai egy ilyenben nincsenek is benne. Amúgy látják otthon mi a helyzet. A rezsi ára nő, fontos piacokról szorulnak ki, ráadásul csak migráns eredetű melósokkal tudnák pótolni a mostaniakat, akit képzettsége, képezhetősége és munkaetikája fényévekre van az echte németekétől. A zöld+lmbtq program ugyan jól hangzik a cégprezentációkban és az éves jelentésben, de a kapitalizmus a profiton alapul. Abban meg ezektől nem lesz több, ha nem éppen kevesebb.
pandalala
2024. június 21. 21:25
a károgóknak meg, kiemelek egy részt : " „Ez lesz a legnagyobb elméleti kapacitással rendelkező autógyár Magyarországon, ráadásul a legösszetettebb is, minthogy hagyományos meghajtású, hibrid és elektromos meghajtású járműveket egyszerre tudnak gyártani” " :-)
contractor-2
2024. június 21. 21:12
Szerintem ugyanazt a kecskeméti beruházást már jó néhányszor eladták a Fidesznél a polgároknak. Itt semmi újat nem jelentettek be, csak a folyamatban lévőt próbálja eladni Orbán még egyszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!